Μία Ισπανική ταινία μικρού μήκους φιναλίστ στον υποστηριζόμενο από τον αμερικανό σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ κινηματογραφικό διαγωνισμό.

Ένας ιδρωμένος άνδρας με μισοκομμένη την ανάσα ανεβαίνει τις σκάλες με την αίσθηση ότι τον παρακολουθούν στο σκοτάδι. Ο ήχος των βημάτων και της μουσικής είναι τρομακτικός. Σταματάει μπροστά απ' την πόρτα νούμερο ένα του πέμπτου ορόφου, κοιτάει προς τα πίσω φυλάγοντας τα νώτα του και ετοιμάζεται να εισβάλει στο διαμέρισμα. Αυτές οι εικόνες ανήκουν στην τελευταία ταινία μικρού μήκους του Νταβίδ Βικτόρι (1982), ενός νέου καταλανού σκηνοθέτη, φιναλίστ στο διαγωνισμό YOUR FILM FESTIVAL που διεξάγεται μέσω του Youtube.

Ο τίτλος αυτού του θρίλερ είναι "Το σφάλμα", η διάρκειά του λίγο περισσότερο από 11 λεπτά και επιλέχτικε ανάμεσα σε περισσότερα από 15.000 βίντεο που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ.

Οι 10 φιναλίστ του διαγωνισμού θα προβληθούν στο LA BIENNALE DI VENEZIA (Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας) στις 2 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα κριθεί από μία επιτροπή με επικεφαλή τον γνωστό σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ και θα παραλάβει 500.000 δολάρια ώστε μαζί με την ομάδα του διάσημου σκηνοθέτη να εργαστούν πάνω σε ένα νέο project.

Δείτε την ταινία εδώ:

Απόσπασμα από δημοσίευμα στην εφημερίδα cultura.elpais.com