AltΗ Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association) ανακοίνωσε χθες (15/12) τις υποψηφιότητες για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες του 2012. Ανάμεσα στις Υποψηφιότητες για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία φιγουράρει για άλλη μία φορά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ με "Το Δέρμα που Κατοικώ" (La Piel que Habito).

Στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας ο Αλμοδόβαρ θα συναγωνιστεί με τις ταινίες: "Παιδί με το ποδήλατο" (The Kid With A Bike) των βέλγων αδελφών Νταρντέν, το κινέζικο "Jin líng shí san chai /The Flowers of War" του Ζανγκ Γιμού, "Ενας χωρισμός" (A Separation) του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχαντί & "In the land of blood and honey", μια αμερικανική παραγωγή γυρισμένη στην Βοσνία, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αντζελίνα Τζολί.

Είναι η έβδομη φορά που ο Αλμοδόβαρ διεκδικεί το βραβείο, ένω έως τώρα το έχει κερδίσει 2 φορές για τις ταινίες "Όλα για την μητέρα μου" (2000) & "Μίλα της" (2003). Αμέσως μετά την είδηση των υποψηφιοτήτων ο Ισπανός σκηνοθέτης δήλωσε μέσω της σελίδας στο FaceBook της εταιρείας παραγωγών El Deseo: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα της τελευταία μου ταινίας «Το δέρμα που κατοικώ», Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ ήταν πάντα γενναιόδωρη με εμένα και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ανταγωνίζομαι με τέσσερις εκπληκτικές ταινίες και δεν με απασχολεί αν βραβευτώ. Το βραβείο για εμένα είναί ότι θα είμαι για άλλη μία χρονιά στο Beverly Hilton, για να δειπνήσω και να μοιραστώ μεταλλικό νερό με πρόσωπα που θαυμάζω".

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Στην κούρσα των απονομών τις περισσότερες υποψηφιότητες (6) απέσπασε το βωβό και ασπρόμαυρο φιλμ του Γάλλου Μισέλ Χαζαναβίσιους "Ο Αρτίστας", ενώ μία λιγότερη (5) έχει η ταινία "Απόγονοι" (The Descendants) του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Ισπανικό ενδιαφέρων τέλος για την φετινή απονομή εστιάζεται σε δύο ακόμα ταινίες, τις "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" (Midnight in Paris) του Γούντι Άλεν & "Ο Θεός της σφαγής" (Carnage), του Ρομάν Πονάνσκι, που είναι Ισπανικές συμπαραγωγές.