Σε απαράδεκτη ενέργεια προέβησαν οι εισαγγελικές αρχές , κλείνοντας χτες τις εγκαταστάσεις μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος του “Αθήνα 984 fm”, Athens International Radio 104.4 fm, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΕΣΡ την ερχόμενη Τρίτη. Πρόκειται για τον σταθμό των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, που έχει χαρακτηριστεί πρότυπος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ευρώπη. Ο σταθμός μεταδίδει ειδησεογραφικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε 16 γλώσσες και λειτουργεί από το 2004.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες αλλά και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι οτι κλείνει ο σταθμός που μεταδίδει αποκλειστικά στην Ελλάδα κινέζικο πρόγραμμα από το China Radio International, το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Κίνας, την στιγμή που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Κινέζο πρωθυπουργό.

Ζητούμε να τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Airfm

Λίγα λόγια για τον Airfm: Ο Airfm είναι ο ξενόγλωσσος σταθμός του δήμου ΑΘηναίων, ο οποίος εκπέμπει σε 16 διαφορετικές γλώσσες από το 2004. Να σημειωθεί ότι απαρτίζεται από ένα καθημερινό ειδησεογραφικό πρόγραμμα στα ισπανικά κι άλλο ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στα ισπανικά.