Συνταγή γνήσιας ισπανικής ομελέτας (tortilla de patatas) από την εκπομπή "Μπουκιά και συχώριο" στις 12/4/2008 του Ηλία Μαμαλάκη και συγκεκριμένα από το ταξίδι του στη Μαδρίτη:

Υλικά

  • Για 3 άτομα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλλες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 5-6 αυγά

Βήματα

01.Σ’ένα μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τις πατάτες και τ’αλατίζετε.

02.Ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα υλικά από το μπολ(Κρεμμύδια και πατάτες). Τηγανίζετε ανακατεύοντας ελαφρά , σε σιγανή φωτιά, για 15 λεπτά περίπου.

03.Όσο τηγανίζονται, χτυπάτε τα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο τηγάνι με τις πατάτες.

04.Κατά διαστήματα γυρίζετε την τορτίγια ούτως ώστε να ψηθεί και από τις 2 πλευρές.

05.Όταν είναι έτοιμη και έχει αρχίσει να ροδίζει και από τις δύο πλευρές σερβίρετε.Τρώγεται και ζεστή και κρύα.


Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και video της συγκεκριμένης συνταγής: