Ευρετήριο Άρθρου

Υλικά (για μια φόρμα 22 εκ.)
Για τη βάση μπισκότου καρύδας
200 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση
400 γρ. καραμελωμένου γάλακτος (dulce de leche)
150 γρ. ρευστή σαντιγί
1 αυγό

Εκτέλεση
Βάση
Ξεκινάμε αναμιγνύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και το ινδοκάρυδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη ελαφρώς υγρή, που διαλύεται εύκολα.

Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια φόρμα με ελατήριο και την στρώνουμε πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων και φτιάχνοντας ένα τοίχωμα ενός εκατοστού ή λίγο παραπάνω στις άκρες. Αφήνουμε να σκληρύνει στο ψυγείο ενώ φτιάχνουμε τη γέμιση.

Γέμιση
Πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το καραμελωμένο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, και το αναμιγνύουμε με το αυγό. Στο μεταξύ βάζουμε τη σαντιγί να βράσει, και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού τη ρίχνουμε σιγά σιγά αναμειγνύοντας καλά με έναν αναδευτήρα, προσέχοντας όμως να μην εισχωρήσει πολύς αέρας στο μίγμα.

Το ρίχνουμε πάνω στη βάση μέχρι το τοίχωμα της ζύμης. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-25 λεπτά.

Μη φοβηθείτε αν δείτε ότι η επιφάνεια είναι μαλακή όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, γιατί θα σκληρύνει καθώς θα κρυώνει.

Δοκιμή
Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο. Μπορείτε να την καλύψετε με λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο. Εγώ προτιμώ να την αφήσω έτσι, αφού το πιο σημαντικό είναι το καραμελωμένο γάλα και το χρώμα του που είναι μοναδικό.

Πηγή: http://www.directoalpaladar.com/


Ingredientes (para un molde de 22 cm)
Para la base de galleta de coco
200 g harina
75 g mantequilla
50 g de azúcar glas
100 g de coco

Para el relleno
400 g de dulce de leche
150 g de nata líquida
1 huevo

Elaboración
Base
Empezamos mezclando la harina con el azúcar glas y el coco rallado. Le vamos añadiendo poco a poco la mantequilla en pomada hasta conseguir una masa ligeramente húmeda y quebradiza.
A continuación la ponemos en un molde de aro desmoldable y la extendemos presionando con la punta de los dedos y haciendo un borde a la tarta como de un cm o algo más. Dejamos que se endurezca en el frigorífico mientras hacemos el relleno.

Relleno
Primero ponemos en un bol el dulce de leche, a temperatura ambiente, y lo mezclamos con un huevo. Mientras ponemos la nata a hervir, y cuando esté a punto la echamos poco a poco mezclando bien con una varilla, pero teniendo cuidado de no incorporar mucho aire a la mezcla.
Echamos sobre la base hasta el borde de la masa. Μetemos al horno, precalentado a 180º C durante 20-25 minutos.
No tengáis miedo si veis que no está muy dura cuando la saquéis del horno, ya que a medida que se va enfriando se va endureciendo.

Degustación
Reservar la tarta en frío. Podéis recubirla con una simple ralladura de coco. Yo prefiero dejarla así, ya que lo importante es el dulce de leche y el color es único.

Fuente: http://www.directoalpaladar.com/