alt ALICIA MARQUEZ Y GRUPO
HALF NOTE: 19/3/2010 - 25/3/2010
Τεχνόπολις (Ηράκλειο): 26/3/2010 - 27/3/2010

To ispania.gr, σε συνεργασία με το Half Note και το Τεχνόπολις, προσφέρει δωρεάν προσκλήσεις. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο φόρουμ.

Είναι από τις πιο γνωστές χορεύτριες της σημερινής παράδοσης του φλαμένκο στη σκηνή της Σεβίλης. Γνωστό και αναγνωρίσιμο πρόσωπο – και σώμα – του σύγχρονου σεβιλιάνικου φλαμένκο, η Alicia Marquez ξεκίνησε τον σπανιόλικο χορό από μικρό κορίτσι, στα 5 της χρόνια ενώ από την ηλικία των 10 χρόνων έκανε παράλληλα και θεατρικές σπουδές. Αμέσως μετά την εκπαίδευσή της, μπήκε επαγγελματικά στον χώρο με την Mario Maya Dance Company.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Alicia Marquez εντάχθηκε στο δυναμικό του τοπικού Flamenco Biennale Festival και παρουσίασε, με την καθοδήγηση της δασκάλας της, της διάσημης Matilde Coral, και του Rafael Aguilar, το “Homenaje a los Maestros”. Λίγο αργότερα, στην Expo92 της Σεβίλης, συμμετείχε στο φημισμένο μιούζικαλ “Azabache”, με χορογραφίες του Manolo Marin. Η εξέλιξη ήρθε φυσικά για την Alicia Marquez, που έπαιξε στα κλασικά φιλμ του Carlos Saura, “Flamenco” και “Sevillanas”, και μπήκε στην Andalusian Dance Company, πράγμα που την καθιέρωσε ως σημαντικό καλλιτεχνικό πρόσωπο της σκηνής του φλαμένκο και της έδωσε την ευκαιρία να ερμηνεύσει με τον χορό της μεγάλους ρόλους. Η χάρη και η φινέτσα, αλλά και το ελεύθερο πνεύμα στις κινήσεις, έχουν γίνει έκτοτε τα χαρακτηριστικά της τέχνης της Alicia Marquez που, σήμερα, είναι ένα από τα ξεχωριστά αστέρια του φλαμένκο…