Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7643 από Fandango
¡Madre mía, hispanista!
Είσαι απίστευτη! Πάντα ψάχνοντας την τελειότητα!!! :worthy:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7644 από hispanista
Αλλά επειδή το παραπάνω μάλλον πιο πολύ για διακοσμητικό κάνει, να και κάτι πιο ''απλό'':
www.estuchesplamar.com/product_info.php?..._108&products_id=232

:)

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7645 από hispanista
Τι μαθαίνουμε σήμερα:

El buen vino en cristal fino; el peleón en el jarro o en el porrón. ;)

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7646 από Fandango
Και ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο (στα ισπανικά):

condumios.blogspot.com/2008/12/el-porrn.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7649 από pathfinder
hispanista έγραψε:

Fandango έγραψε:

Γεια σου, pathfinder!

Το γυάλινο σκεύος λέγεται porró στα καταλανικά και porrón στα ισπανικά.

Για το κρασί... από τα λίγα που έγραψες δεν μπορώ να σου πω τίποτα (υπάρχουν πολλά και καλά κρασιά στην Καταλωνία!)

Saludos :)


pathfinder, λογικά αναφέρεσαι σε αυτό το σκεύος (δες και την εικόνα για να το διασταυρώσουμε):

ca.wikipedia.org/wiki/Porr%C3%B3


Hola Fandango! Αυτό ακριβώς ήταν το σκεύος! Τωρα για το κρασί όντως μπορει να μην τα λέω όλα μα και εγω δεν τα ξέρω! Πάντως ήταν αρκετά γλυκό!! Ξέρουμε που μπορούμε να αγοράσουμε εδώ στην Ελλάδα το porrón?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7709 από Juanita La Quejica
Εδώ μπορώ να βοηθήσω, πιάσατε το αδύνατο σημείο μου.
Το πρώτο πράγμα που αγόρασα στο πρώτο μου ταξίδι στην Βαρκελώνη ήταν ένα μικρό porrón και 3 μπουκάλια διαφόρων παραγωγών Moscatel, που είναι το γλυκό λιαστό κρασί που σερβίρουν στις ταβέρνες της Βαρκελώνης σε αυτό το καταπληκτικό σκεύος, που κανονικά δεν πρέπει να ακουμπάμε στο στόμα μας αλλά να το κρατάμε ψηλά από απόσταση και να αφήνουμε το κρασί να πέφτει κατευθείαν στο λαρρύγι.
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2008/03/villoro.html
Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση με νερό κατά προτίμηση, πριν καταφέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Ο λόγος που δεν πρέπει να ακουμπά στο στόμα είναι γιατί κάνει τον γύρο του τραπεζιού. Το πιο αστείο είναι οι φωτογραφίες με τους απίστευτους λεκέδες στο τραπεζομάντηλο (ευτυχώς συνήθως χάρτινο) μετά από μια τέτοια porronoποσία!
Το Moscatel μοιάζει με το δικό μας Visanto της Σαντορίνης, το γλυκό Σαμιώτικο, την κυπριακή Κουμανταρία κλπ.
Για porrón δεν γνωρίζω αν πωλείται στην Αθήνα, αλλά το κρασί μπορούμε να το βρούμε (σε πολύ πιο τσιμπημένη τιμή από αυτήν της Ισπανίας) στο Cellier, το Moscatel Oro του Torres. Συνδιάζεται υπέροχα με ξερά φρούτα (σύκα κλπ) και ξηρούς καρπούς (ιδίως φουντούκια), καθώς και σοκολάτα.
Στην τέταρτη φωτογραφία του παρακάτω λινκ μπορούμε να δούμε πως ακριβώς πρέπει να πίνουμε από ένα porrón. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι! Πιστέψτε με!
http://lacomunidad.elpais.com/ramon-costa/2009/10/31/diferentes-barrios-l-hospitalet-celebran-tradicional-4

"Todos los hombres estamos hechos del mismo barro, pero no del mismo molde."
Proverbio mexicano
Last edit: 14 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Juanita La Quejica.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα