Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
- Fandango
- Αποσυνδεμένος
- Apasionado
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 315
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 94
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7643
από Fandango
Απαντήθηκε από Fandango στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
¡Madre mía, hispanista!
Είσαι απίστευτη! Πάντα ψάχνοντας την τελειότητα!!!
Είσαι απίστευτη! Πάντα ψάχνοντας την τελειότητα!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- hispanista
- Αποσυνδεμένος
- De la familia
- un paisaje hispánico
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7644
από hispanista
Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
Αλλά επειδή το παραπάνω μάλλον πιο πολύ για διακοσμητικό κάνει, να και κάτι πιο ''απλό'':
www.estuchesplamar.com/product_info.php?..._108&products_id=232
www.estuchesplamar.com/product_info.php?..._108&products_id=232
Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- hispanista
- Αποσυνδεμένος
- De la familia
- un paisaje hispánico
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7645
από hispanista
Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
Τι μαθαίνουμε σήμερα:
El buen vino en cristal fino; el peleón en el jarro o en el porrón.
El buen vino en cristal fino; el peleón en el jarro o en el porrón.
Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fandango
- Αποσυνδεμένος
- Apasionado
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 315
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 94
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7646
από Fandango
Απαντήθηκε από Fandango στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- pathfinder
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Novato
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 7
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7649
από pathfinder
Απαντήθηκε από pathfinder στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
hispanista έγραψε:
Hola Fandango! Αυτό ακριβώς ήταν το σκεύος! Τωρα για το κρασί όντως μπορει να μην τα λέω όλα μα και εγω δεν τα ξέρω! Πάντως ήταν αρκετά γλυκό!! Ξέρουμε που μπορούμε να αγοράσουμε εδώ στην Ελλάδα το porrón?
Fandango έγραψε:
Γεια σου, pathfinder!
Το γυάλινο σκεύος λέγεται porró στα καταλανικά και porrón στα ισπανικά.
Για το κρασί... από τα λίγα που έγραψες δεν μπορώ να σου πω τίποτα (υπάρχουν πολλά και καλά κρασιά στην Καταλωνία!)
Saludos
pathfinder, λογικά αναφέρεσαι σε αυτό το σκεύος (δες και την εικόνα για να το διασταυρώσουμε):
ca.wikipedia.org/wiki/Porr%C3%B3
Hola Fandango! Αυτό ακριβώς ήταν το σκεύος! Τωρα για το κρασί όντως μπορει να μην τα λέω όλα μα και εγω δεν τα ξέρω! Πάντως ήταν αρκετά γλυκό!! Ξέρουμε που μπορούμε να αγοράσουμε εδώ στην Ελλάδα το porrón?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Juanita La Quejica
- Αποσυνδεμένος
- De la familia
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7709
από Juanita La Quejica
"Todos los hombres estamos hechos del mismo barro, pero no del mismo molde."
Proverbio mexicano
Απαντήθηκε από Juanita La Quejica στο θέμα Ερώτηση...Περί ενός κρασιού στην Βαρκελώνη!
Εδώ μπορώ να βοηθήσω, πιάσατε το αδύνατο σημείο μου.
Το πρώτο πράγμα που αγόρασα στο πρώτο μου ταξίδι στην Βαρκελώνη ήταν ένα μικρό porrón και 3 μπουκάλια διαφόρων παραγωγών Moscatel, που είναι το γλυκό λιαστό κρασί που σερβίρουν στις ταβέρνες της Βαρκελώνης σε αυτό το καταπληκτικό σκεύος, που κανονικά δεν πρέπει να ακουμπάμε στο στόμα μας αλλά να το κρατάμε ψηλά από απόσταση και να αφήνουμε το κρασί να πέφτει κατευθείαν στο λαρρύγι.
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2008/03/villoro.html
Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση με νερό κατά προτίμηση, πριν καταφέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Ο λόγος που δεν πρέπει να ακουμπά στο στόμα είναι γιατί κάνει τον γύρο του τραπεζιού. Το πιο αστείο είναι οι φωτογραφίες με τους απίστευτους λεκέδες στο τραπεζομάντηλο (ευτυχώς συνήθως χάρτινο) μετά από μια τέτοια porronoποσία!
Το Moscatel μοιάζει με το δικό μας Visanto της Σαντορίνης, το γλυκό Σαμιώτικο, την κυπριακή Κουμανταρία κλπ.
Για porrón δεν γνωρίζω αν πωλείται στην Αθήνα, αλλά το κρασί μπορούμε να το βρούμε (σε πολύ πιο τσιμπημένη τιμή από αυτήν της Ισπανίας) στο Cellier, το Moscatel Oro του Torres. Συνδιάζεται υπέροχα με ξερά φρούτα (σύκα κλπ) και ξηρούς καρπούς (ιδίως φουντούκια), καθώς και σοκολάτα.
Στην τέταρτη φωτογραφία του παρακάτω λινκ μπορούμε να δούμε πως ακριβώς πρέπει να πίνουμε από ένα porrón. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι! Πιστέψτε με!
http://lacomunidad.elpais.com/ramon-costa/2009/10/31/diferentes-barrios-l-hospitalet-celebran-tradicional-4
Το πρώτο πράγμα που αγόρασα στο πρώτο μου ταξίδι στην Βαρκελώνη ήταν ένα μικρό porrón και 3 μπουκάλια διαφόρων παραγωγών Moscatel, που είναι το γλυκό λιαστό κρασί που σερβίρουν στις ταβέρνες της Βαρκελώνης σε αυτό το καταπληκτικό σκεύος, που κανονικά δεν πρέπει να ακουμπάμε στο στόμα μας αλλά να το κρατάμε ψηλά από απόσταση και να αφήνουμε το κρασί να πέφτει κατευθείαν στο λαρρύγι.
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2008/03/villoro.html
Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση με νερό κατά προτίμηση, πριν καταφέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Ο λόγος που δεν πρέπει να ακουμπά στο στόμα είναι γιατί κάνει τον γύρο του τραπεζιού. Το πιο αστείο είναι οι φωτογραφίες με τους απίστευτους λεκέδες στο τραπεζομάντηλο (ευτυχώς συνήθως χάρτινο) μετά από μια τέτοια porronoποσία!
Το Moscatel μοιάζει με το δικό μας Visanto της Σαντορίνης, το γλυκό Σαμιώτικο, την κυπριακή Κουμανταρία κλπ.
Για porrón δεν γνωρίζω αν πωλείται στην Αθήνα, αλλά το κρασί μπορούμε να το βρούμε (σε πολύ πιο τσιμπημένη τιμή από αυτήν της Ισπανίας) στο Cellier, το Moscatel Oro του Torres. Συνδιάζεται υπέροχα με ξερά φρούτα (σύκα κλπ) και ξηρούς καρπούς (ιδίως φουντούκια), καθώς και σοκολάτα.
Στην τέταρτη φωτογραφία του παρακάτω λινκ μπορούμε να δούμε πως ακριβώς πρέπει να πίνουμε από ένα porrón. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι! Πιστέψτε με!
http://lacomunidad.elpais.com/ramon-costa/2009/10/31/diferentes-barrios-l-hospitalet-celebran-tradicional-4
"Todos los hombres estamos hechos del mismo barro, pero no del mismo molde."
Proverbio mexicano
Last edit: 14 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Juanita La Quejica.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα