Μεγάλη Αποτυχία το Γ1 του ΚΠΓ.

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6256 από JuanMarinio
'Εδωσα το πτυχίο και το μετάνιωσα. Ακούστε προβλήματα για να μη πάτε να δώσετε τζάμπα τα 70 Ευρώ.

-Ακουστικά (3 άτομα δίναμε το Γ1 Ισπανικά και οι 3 παίξαμε ΛΟΤΤΟ. Πολύ κακή ποιότητα ήχου. Απο τις 10 προτάσεις καταλάβαινες μια λέξη. Ο ήχος δεν ήταν καθόλου καθαρός (πολύ βουβός) και οι συνομιλίες πάρα πολύ γρήγορες. Το παραδέχτηκαν και οι 2 επιτηρητές που είχαμε)

-Προφορικά (δυσκολότερα και απο SUPERIOR-Cervantes.Σου δίνουν οι εξεταστές ένα θέμα (στο Superior επιλέγεις θέματα) και σου λένε μίλα για 10 λεπτά (χωρίς καμία ερώτηση και καμία βοήθεια αν κολλήσεις κάπου) Στη δεύτερη δραστηριότητα συνομιλείς για ένα θέμα για 10 λεπτά με έναν συνεξεταζόμενό σου.

-Εκθέσεις (επίσημο γράμμα και redaccion). Δεν έχεις επιλογές και χρειάζεσαι πολύ ειδικό λεξιλόγιο. Στο Superior έχεις επιλογές των εκθέσεων που θα γράψεις.

-Λεξιλόγιο και Κείμενα 'Εχεις 1 ώρα και 20 λεπτά να απαντήσεις σε 60 ερωτήσεις. Μέσα σε αυτή την ώρα έχεις και να διαβάσεις σε 6 περίπου κείμενα με 2 πολύ μεγάλα και 4 μικρότερα. Και οι 3 που δώσαμε αποντήσαμε τις σαράντα περίπου ερωτήσεις. Οι άλλες ΛΟΤΤΟ.

ΑΝ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ CERVANTES 190 EYRΩ ΓΙΑ SUPERIOR ΟΤΑΝ ΣΤΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ SOUPERIOR TOY CERVANTES.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6293 από Ηλίας Οικονομόπουλος
Αγαπητέ φίλε,
Προτού το μετανιώσετε που δώσατε το ΚΠΓ, λάβετε σας παρακαλώ υπόψη τα εξής (απαντώ με τη σειρά που γράφετε):

-Αν όντως ο ήχος ήταν τόσο κακός, δεν φταίνε ούτε τα ισπανικά (που γενικά είναι μια εύηχη γλώσσα), ούτε το ΚΠΓ, ούτε το Γ1. Φταίει το κασετόφωνο. Υπάρχει επιτροπή εξεταστικού κέντρου, ή κάνω λάθος; Το αναφέρατε; Πόσο μάλλον που το παραδέχθηκαν και οι εξεταστές, όπως λέτε.
-Στα προφορικά το νόημα της συνομιλίας είναι ακριβώς η mediación. Να μεταδώσεις με δικά σου λόγια μια πληροφορία και να ανταλλάξεις πληροφορίες με τον συνομιλητή σου. Κανείς ομιλητής δεν μονολογεί απλώς. Η γλώσσα είναι προτίστως επικοινωνία.
-Στα γραπτά επίσης κάνεις mediación, αλλά γραπτή. Οπότε δεν χρειάζεσαι ειδικό λεξιλόγιο, δεν κάνεις μετάφραση στο ελληνικό κείμενο. Ίσα ίσα, που πρέπει και να το αποφύγεις γιατί χάνεις βαθμούς.

Για να μην ανησυχείτε πάντως, σας λέω ότι σε αντίθεση με το DELE superior που κόβουν ασύστολα, στα ΚΠΓ οι βαθμοί συμψηφίζονται. Το 60% είναι μέσος όρος.
Επίσης μην πέσετε στο τρυπάκι να δώσετε τα 190 ευρώ. Η γλωσσομάθεια δεν είναι τρυπάκι, είναι μεράκι. Εδώ αγωνιζόμαστε να βάλουμε τα ισπανικά στα σχολεία, και μάλιστα ζητάμε να υπάρχει πιστοποίηση. Δεν εννούμε την πιστοποίηση του DELE, χωρίς, φυσικά, να είμαστε αντίθετοι σε όποιον θέλει να το δώσει. Άλλωστε όλοι μας από εκεί έχουμε περάσει. Τώρα υπάρχει επιτέλους και ένα κρατικό πιστοποιητικό. Ας του δώσουμε την ευκαιρία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6306 από NATAVAK
Απαντήθηκε από NATAVAK στο θέμα Μεγάλη Αποτυχία το Γ1 του ΚΠΓ.
Hola!

Όσον αφορά στο ΚΠΓ μάλλον το σύστημα είναι τέτοιο γιατί και στα ιταλικά στο επίπεδο Γ1 συνάντησαν οι υποψήφιοι ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες.Πολύ κακή ποιότητα ήχου με αποτέλεσμα να παίζεις λόττο.Γνώμη μου είναι ( μιλώντας και σαν εξετάστρια στο ΚΠΓ) οτι ο υποψήφιος πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της γλώσσας και όχι με τις δυσκολίες του ήχου και της ηχογράφησης.Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της η οργανωτική επιτροπή του ΚΠΓ, αλλά δεν είναι δίκαιο ένας πολύ καλά προετοιμασμένος μαθητής (που το επίπεδο του φαίνεται και από τις εκθέσεις αλλά και από τα προφορικά και όλες τις υπόλοιπες δοκιμασιες ) να κινδυνεύει να κοπεί στο ακουστικό μέρος μόνο και μόνο εξαιτίας του κακού ήχου.Είναι κρίμα όχι μόνο για τα χρήματα που δίνει κανείς αλλά επίσης και για την προετοιμασία και το διάβασμα που έχει κάνει τόσο καιρό.Αν θέλει το Υπουργείο να ανεβάσει το επίπεδο θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους όπως θα πρέπει επίσης να είναι και πιο σωστοί απέναντι στους εξεταζόμενους αλλά ακόμη περισσότερο και προς τους εξεταστές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #9189 από SUEÑOS CRISTALINOS
Πέρασες;;;

La esperanza es lo último que se pierde

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10328 από Estella
Απαντήθηκε από Estella στο θέμα Μεγάλη Αποτυχία το Γ1 του ΚΠΓ.
Γεια σας και από μένα,

Όσον αφορά το ΚΠΓ, εγώ (που έδωσα το νοέμβριο) θα συμφωνήσω στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τρόπος εξέτασης των προφορικών. Δεν είναι δυνατόν να σου λένε να μιλήσεις για 10 μόνος σου χωρίς να σου κάνουν ερωτήσεις ενδιάμεσα και χωρίς παρεμβάσεις. Στο cervantes τουλάχιστον σε βοηθάνε όταν βλέπουν οτι δεν έχεις κατι να προσθέσεις, σε ρωτάνε εκείνοι. Εγώ με τα ακουστικά δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά όπως ειπώθηκε είναι θέμα εξεταστικού κέντρου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.125 δευτερόλεπτα