Γενικότεροι προβληματισμοί για την ελληνική εκπαίδευση

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14873 από ka-xri
Προς ΑΚ,

Μια ερώτηση,

Είσαι πτυχιούχος και "ανήκεις" στο ΠΕ40?
υπάρχουν πολά που μπορείς να κάνεις.
Είσαι γονέας και έχεις παιδί μαθητή?
Και εκεί έχει πολλά, ίσως περισσότερα που μπορείς τόσο να απαιτήσεις όσο κ να προσφέρεις.
Είσαι απλός πολίτης και θρηνείς, ή έστω προβληματίζεσαι για την παρούσα κατάσταση?
Εκεί να δεις τι περιθώρια υπάρχουν...
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Σίγουρα.
Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε εναντίον ότι μας ενοχλεί!
Φιλικά
Κα-Χρι
Last edit: 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ka-xri. Αιτία: Είχα να προσθέσω σχόλια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14874 από ΑΚ
Εγώ μίλησα για σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα. Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθητής πρώτα απ' όλα θα αποκτά αξίες. Δεν με ενδιαφέρει εάν θα διδάσκονται τα Ισπανικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Είναι σαφές από αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα ότι δεν με ενδιαφέρει το δικό μου συμφέρον. Νομίζω ότι είναι το πρώτο πράγμα που έχω γράψει. Με ενδιαφέρει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και στην περίπτωση του εκπαιδευτικού συστήματος ο μαθητής. Και φαντάζομαι ότι έτσι θα πρέπει να πορεύονται όλοι οι σωστοί δάσκαλοι. Αυτοί οι οποίοι βλέπουν την διδασκαλία μόνον ως τρόπο για να έχουν μία δουλίτσα και να παίρνουν έναν μισθούλη δεν θα έπρεπε κανονικά να έχουν καμμία σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα. Ο δάσκολος ο οποίος βάζει το δικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του μαθητή και της σωστής διδασκαλίας δεν θα πρέπει να κινείται στον χώρο αυτό. Η διδασκαλία δεν είναι εμπόριο και θα πρέπει να την υπηρετούν άξιοι άνθρωποι.

Τώρα για το αν μπορούμε ή όχι να αλλάξουμε τον κόσμο. Εάν δεν μπορούν να τον αλλάξουν οι δάσκαλοι τότε ποιοι μπορούν;

Υ.Γ. Όταν λέω δάσκαλος αναφέρομαι στους διδάσκοντες όλων των βαθμήδων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14875 από ka-xri
Εγώ προσωπικά συμφωνώ στα 200% με τα όσα λες.
Να τον αλλάξουμε δεν μπορούμε, έχω συμβιβαστεί με αυτό, μπορούμε όμως να κάνουμε ΠΟΛΛΑ
ώστε να τον βελτιώσουμε κ να τον φέρουμε όσο πιο κοντά στα ιδανικά μας γίνεται.
όσοι έχουν... μεγάλη κουβέντα αυτή.
Καλό βράδυ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14883 από angelakapa
Το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο φαντάζεστε συνάδελφοι. Εργάζομαι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να επεκταθούν οι επιλογές δεύτερης ξένης γλώσσας, απλά και μόνο λόγω της σοβαρής έλλειψης χώρων σε κάποιες περιπτώσεις σχολείων, που όμως νομίζω ότι είναι οι περισσότερες. Εγώ διαρκώς υπενθυμίζω στους μαθητές μου της ΣΤ τάξης ότι στο Γυμνάσιο θα μπορούν να επιλέξουν τα ισπανικά (πόσο μάλλον με την ευκαιρία της Πάττυ!), εκείνα όμως ήδη έχουν αποφασίσει να πάρουν Ιταλικά ή Γερμανικά!!! (άγνωστο γιατί, αλλά ίσως επειδή δε με πιστεύουν;;;)
Πράγμα που μας φέρνει στο άλλο θέμα: Την υπερπληθώρα διορισμένων καθηγητών γαλλικής, οι οποίες μάλιστα αντιδρούν έντονα στην εισαγωγή των ισπανικών, σα να θεωρούν κεκτημένο τους να διδάσκονται οι μαθητές γαλλικά, απλά και μόνο επειδή αυτές βρίσκονται ήδη στο σύστημα!!! Να φανταστείτε ότι σε ένα μικρό Γυμνάσιο της πόλης της Κέρκυρας υπηρετούν με οργανική 4 καθηγήτριες Γαλλικής!!! Σκανδαλώδες αλλά αληθινό! Να τα αποτελέσματα της πάγιας (μέχρι τώρα) τακτικής του υπουργείου, που αντί να διορίζει σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης, διόριζε σύμφωνα με τις ανάγκες των πτυχιούχων να βρουν μια θέση στο δημόσιο!
Και κάτι τελευταίο...τώρα πια δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελπίζουμε πως παίρνοντας ένα οποιοδήποτε πτυχίο θα μπορέσουμε (αναγκαστικά) και να διοριστούμε. Αυτό το λέω για να μην τρέφουν κάποιοι ψευδαισθήσεις, δυστυχώς! Να παλέψουμε όμως για να έχουν οι μαθητές μας επιλογές, για να αλλάξει αυτό το κλίμα στερεοτύπων που έχει καταστρέψει τη χώρα, ναι! Έτσι θα έρθουν και οι θέσεις και οι παραπάνω δουλειές για τους πτυχιούχους!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14884 από admin

angelakapa έγραψε: Εγώ διαρκώς υπενθυμίζω στους μαθητές μου της ΣΤ τάξης ότι στο Γυμνάσιο θα μπορούν να επιλέξουν τα ισπανικά (πόσο μάλλον με την ευκαιρία της Πάττυ!), εκείνα όμως ήδη έχουν αποφασίσει να πάρουν Ιταλικά ή Γερμανικά!!! (άγνωστο γιατί, αλλά ίσως επειδή δε με πιστεύουν;;;)

Είναι πολύ λογικό στην Κέρκυρα να θέλουν Ιταλικά...
Οι γλώσσες που θέλει να σπουδάσει ο καθένας έχει να κάνει και με την αγορά εργασίας...Πχ εδώ στην Κρήτη, εκτός φυσικά από τα αγγλικά, είναι πάρα πολύ δημοφιλή τα γερμανικά, απλά επειδή έχει πολλούς γερμανόφωνους τουρίστες... τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι και προαπαιτούμενα για να πιάσεις δουλειά στον τουριστικό κλάδο.
Μάλιστα τώρα λόγω των ταραχών στην Τυνησία, έχει πάρα πολλούς Γάλλους τουρίστες, και όλοι του τουριστικού χώρου (άνεργοι και μη) κάνουν εντατικά γαλλικά!! Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει και 15.000 κινέζοι από Λιβύη...έχει γούστο να αρχίσουμε και τα κινέζικα τώρα :laugh:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14887 από Ηλίας Οικονομόπουλος
Πάντως για να κάνουμε και λίγη πλάκα, ο τρόπος που προφέρουμε εμείς οι Έλληνες (τουλάχιστον που ξέρω) τα κινέζικα είναι κάτι παρόμοιο με τον τρόπο που προφέρουν οι Γάλλοι τα ελληνικά. Και χειρότερα. :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.118 δευτερόλεπτα