Μεταπτυχιακό

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9411 από #Rosa#
Μεταπτυχιακό δημιουργήθηκε από #Rosa#
Καλή Ανάσταση και Χριστός Ανέστη σε όλα τα μέλη!
Θα ήθελα μια πληροφορία για να σιγουρευτώ. Θέλω να στείλω τα χαρτιά μου για να κάνω ένα μεταπτυχιακό αλλα θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζεται τι εννοούν όταν λένε ότι το master είναι con Titulos Propios? Και επίσης αν ξέρετε αν αυτό το μαστερ αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Επίσης αν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα θα ήταν πολύ βοηθητικό, γιατί εγώ δεν βρίσκω κάτι.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9412 από cataplum
Απαντήθηκε από cataplum στο θέμα Μεταπτυχιακό
Καλησπέρα Rosa, και καλό Πάσχα! Λοιπόν, θα σου πω τι έχω καταλάβει εγώ από όλα αυτά, γιατί είναι λίγο μπερδεμένη ιστορία

Πέρυσι ή πρόπερσι, τα ισπανικά πανεπιστήμια ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το Plan Bolonia. Μέσω αυτής της διαδικασίας, σταμάτησαν να επιχορηγούν πολλά μεταπτυχιακά, γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να μπουν στα Plan Bolonia. Όμως, καθότι μερικά από αυτά είχαν ήδη ξεκινήσει και δεν μπορούσαν να τα κόψουν στη μέση, αποφάσισαν να τα κρατήσουν για μερικά χρόνια ακόμη. Αυτά τα μεταπτυχιακά τα ονόμασαν "Títulos Propios", δηλαδή είναι τίτλοι του ίδιου του πανεπιστημίου, τα οποία όμως δεν αναγνωρίζονται από το Bolonia. Όσα (λιγοστά) πέρασαν τη διαδικασία αξιολόγησης, ονομάζονται "Oficiales", τα οποία είναι αυτά που μπορούν να αναγνωριστούν στην Ελλάδα. Τα títulos propios δυστυχώς δεν αναγνωρίζονται.

Για αυτό θα σου έλεγα να ψάχνεις μόνο oficiales, γιατί μετά από λίγο καιρό τα títulos propios δεν θα υπάρχουν καν στην Ισπανία, ή αν μη τι άλλο δεν θα αναγνωρίζονται στο Δημόσιό τους, πόσο μάλλον στην Ελλάδα.

Αν έχω πει κάτι λάθος, παρακαλώ διορθώστε με, αλλά έτσι τα κατάλαβα εγώ στην Ισπανία.

Ελπίζω να βοήθησα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9413 από Maraki
Απαντήθηκε από Maraki στο θέμα Μεταπτυχιακό
Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα!

Στο μηνυμα του caraplum θα ήθελα να κάνω μερικές διορθώσεις:

1. Το 2006-2007 υπογραφτηκε ο νομος απο το MEC για την εφαρμογή του Plan Boloña στην Ισπανια.

2. Οποιοδηποτε ισπανικό πανεπιστημιο πριν το 2006 χορηγουσε μεταπτυχιακους τιτλους που ονομάζονταν Titulos Propios.

3. O ισπανικός νομος δινει την δυνατοτητα συνεχισης των Tutulos Propios (εξαλλου ειναι πηγη εσοδων για το καθε πανεπιστημιο), τα οποια ομως θα εχουν περιορισμενη ισχυ(στο baremo για Δ.Τομεα λ.χ. θα εχουν την ισχυ ενος απλου πιστοποιητικού).

4.Εναποκειται στο καθε ισπ.πανεπιστημιο (ειδικοτερα στο καθε παν.τμημα) η δημιουργια μαστερ που πληρουν τα κριτηρια της Μπολονια. Δεν ειναι τα χρηματα αλλα περισσοτερο την αξιολογηση φοβουνται(δομων και καθηγητων).

5. Οπως σωστα αναφερει ο cataplum, τα titulos propios δεν αναγνωριζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ με το προσχημα οτι δεν πληρουν τα κριτηρια της Μπολονια. (για την ιστορια να αναφερω οτι η Ελλαδα μπορει να ειναι και η μοναδική ευρωπαϊκή χωρα που να μην εχει ακομα εφαρμοσει το σχεδιο της Μπολονια, διοτι,απ'οσο γνωριζω, τα μεταπτυχιακά που εκδιδονται απο τα ελληνικά πανεπιστημια δεν πληρουν τα κριτηρια της Μπολονια. Αν καποιος εχει στοιχεια απο ελληνικά μεταπτυχιακα, συμφωνα με την διαδικασια Μπολονια, παρακαλώ ας μου στειλει ενα προσ.μην.)

6. Η ισπανική σελιδα που αναφερεται στην αξιολογηση του Ενιαιου Ευρωπαϊκου Χώρου Εκπαιδευσης, και στην οποια θα βρεις και πολλα στοιχεια για την διαδικασία της Μπολονια ειναι www.aneca.es/ .

El espíritu humano avanza de continuo, pero siempre en espiral.
Goethe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9416 από #Rosa#
Απαντήθηκε από #Rosa# στο θέμα Μεταπτυχιακό
Δηλαδή παλιότερα αυτά τα μαστερ τα αναγνώριζαν στην Ελλάδα? Και τώρα με το σχεδιο της Μπολονια έχουν αλλάξει όλα? Απογοητεύτηκα τώρα πολύ!!!!Δεν βρίσκω πολλά master oficial στο θέμα που με ενδιαφέρει που είναι οι εξαρτήσεις. Για να το σιγουρέψω που μπορώ να ρωτήσω?
Σας ευχαριστώ πάντως και τους δυο για την άμεση απάντηση σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #9417 από #Rosa#
Απαντήθηκε από #Rosa# στο θέμα Μεταπτυχιακό
Να σας ρωτήσω όμως, εγώ τελειώνω Trabajo Social σε ΤΕΙ στην Ελλάδα αλλα το πτυχίο μας στην Ισπανία αναγνωρίζεται ως "Licenciado" ενώ στην Ισπανία το αντίστοιχο πτυχίο τους είναι ακόμα "Diplomados", αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο αν κάνω αυτό το μάστερ? Τουλάχιστον αν θέλω να μείνω στην Ισπανία μπορεί να το αναγνωρίσουν ή είναι όπως είπατε ένα απλό πιστοποιητικό χωρίς σημασία?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα