Βοήθειαααααα

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #24496 από ph2
Βοήθειαααααα δημιουργήθηκε από ph2
Καλημέρα σε όλους παιδιά. Νιώθω φοβερή απογοήτευση γιατί ενώ έχω τελειώσει Β1 κυριολεκτικά δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου ισπανικά. Στο fb έχω πολλούς γνωστούς από Λατινική Αμερική και όταν συνομιλώ μαζί τους μου λένε ότι γράφω καταπληκτικά και σωστά.Θεωρώ ότι ξέρω καλή γραμματική(επιπέδου Β1) αλλά δεν μπορώ να μιλήσω.Τι μπορώ να κάνω? Μήπως να σταματήσω το ιδιαίτερο και να μπω σε φροντηστήριο? :basta:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #24498 από Mariposita
Απαντήθηκε από Mariposita στο θέμα Βοήθειαααααα
¡Buenas!

Λοιπόν, καταρχήν το πρόβλημα που έχεις εσύ το έχουν όλοι όσοι μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα, πολλές φορές και σε πιο προχωρημένο επίπεδο (βλέπε εμένα), άρα δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, είναι φυσιολογικό.

Καθηγήτρια δεν είμαι αλλά θα σου πω τι έχει βοηθήσει εμένα:
Προσπαθώ να ακούω τη γλώσσα τουλάχιστον 30' κάθε μέρα. Αλλά κάθε μέρα. Υπάρχει μία πολύ ωραία ισπανική σειρά, στην οποία έχουν αναφερθεί πολλοί εδώ (και εγώ την έμαθα απο εδώ) το "cuéntame cómo pasó". Λοιπόν, αυτή η σειρά, εκτός του οτι είναι καλοφτιαγμένη, έχει ωραία υπόθεση, δεν βαριέσαι να τη βλέπεις, κτλ. έχει πολύ ωραίο λεξιλόγιο, φρασούλες, παρομοιώσεις και η προφορά των ηθοποιών είναι η τυπική ισπανική προφορά που μαθαίνουμε σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα. Τα επεισόδια διαρκούν 1 ώρα και μετά απο 1 μήνα συνεχούς παρακολούθησης, θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις το 80%-90% αυτών που ακούς.
Σιγά-σιγά θα παρατηρήσεις οτι κάποιες καθημερινές εκφράσεις των Ισπανών σου έρχονται αυτόματα στο μυαλό...και έτσι ξεκινάνε όλα.

Αφού έχεις και φίλους ισπανόφωνους (τυχερέ/ή) ζήτα τους να μιλάτε μέσω skype 1-2 φορές την εβδομάδα και θα δεις πολύ γρήγορα βελτίωση.

Και τέλος, διάβαζε λεξιλόγιο, λεξιλόγιο, λεξιλόγιο. Ξέρω, και εγώ το βαριέμαι, αλλά τι να κάνουμε. Πρέπει, αν θες να ξεμπλοκάρει η γλώσσα σου.

Καλή επιτυχία!!! :up:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #24499 από ph2
Απαντήθηκε από ph2 στο θέμα Βοήθειαααααα
οπότε μάλλον δεν πρέπει να αγχώνομαι. Τη σειρά που λες την βλέπω(και εγώ από εδώ την έμαθα) καθώς επίσης και κάθε μέρα βλέπω το πρόγραμμα του rtves τουλάχιστον μια ώρα. Τα παιδιά από το fb δυστηχώς δεν τους έχω το θάρρος να τους ζητήσω skype, αλλά τουλάχιστον επικοινωνούμε με μυνήματα. Αυτό που με αγχώνει πιο πολύ είναι όταν πάω να δώσω για το dele που έχει και προφορικό μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
Επίσης αυτό το λεξιλόγιο πως το διαβάζεις? Παπαγαλία? Μόνο έτσι αλλά μετά νομίζω ότι το ξεχνάω
Αααα όσο αφορά το άλλο ναι είμαι τυχερός :woohoo:
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ph2.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #24500 από Mariposita
Απαντήθηκε από Mariposita στο θέμα Βοήθειαααααα
Τυχερός λοιπόν :)

Κοίτα, για να λυθεί η γλώσσα θα πρέπει να μιλήσεις. Επειδή είναι διαφορετικά με δάσκαλο στο σπίτι (ειδικότερα αν είχες όπως εγώ έλληνα δάσκαλο, όπου με το που κολλάς κάπου, το γυρνάτε στα ελληνικά :p και έτσι δουλειά δεν γίνεται) θα σου πρότεινα να βρεις το θάρρος και να ζητήσεις να συνομιλήσεις με κάποιον φίλο απο το fb. Η πρώτη φορά θα είναι η δύσκολη, μετά το πράγμα θα κυλίσει πιο εύκολα.
Μπορείς να προτείνεις μάλιστα, να μοιράσετε τον χρόνο και να μιλάτε λίγο στα αγγλικά (συνήθως οι ισπανόφωνοι θέλουν να εξασκήσουν τα αγγλικά τους) και λίγο στα ισπανικά ούτως ώστε να βγείτε και οι 2 κερδισμένοι.

Δοκίμασέ το. Έχεις κάτι να χάσεις;; ;)

Όσο για το λεξιλόγιο, επειδή ειλικρινά το βαριέμαι, βαριέμαι να αποστηθίζω λέξεις, δεν λειτουργεί κιόλας, αυτό που κάνω παράλληλα με το να ακούω σειρές, ταινίες, μουσική στα ισπανικά και αντίστοιχα να διαβάζω πού και πού κειμενάκια απο εφημερίδες και sites online, είναι ένα προγραμματάκι που χρησιμοποιώ και βοηθάει στο να αποστηθίζεις πιο εύκολα λεξιλόγιο. Λέγεται anki, μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν και μπορείς να διαβάσεις γι'αυτό εδώ .

Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στο να βελτιώνει την μνήμη του ατόμου που το χρησιμοποιεί.

Ελπίζω να σε βοήθησα :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #24517 από vasilikiar
Απαντήθηκε από vasilikiar στο θέμα Βοήθειαααααα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες, όλα αυτά που σου προτείνουν είναι σωστά και θεμιτά και πρέπει να τα κάνεις.
Πριν κάνεις όμως όλα αυτά πρέπει να ζητήσεις απο την καθηγητριά σου να μιλάτε συνέχεια ισπανικά, ειδικά στο επίπεδο που είσαι οφείλει να το κάνει, εγώ μιλάω με τους μαθητές μου ισπανικά και κάποιοι που μαθαίνουν μόλις 2 μήνες μπορούν να πουν ήδη πολλά πράγματα.
Τέλος εαν μπορέσεις πρέπει να επισκεφθείς την χώρα σε κάποιο ιδιωτικό ινστιτούτο έστω και για 2 εβδομάδες, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.
Ειδικά στην Σαλαμάνκα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας έχει πολύ καλά και σχετικά οικονομικά σχολεία.
Καλή δύναμη! :oneup:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #24521 από ANNANYAR
Απαντήθηκε από ANNANYAR στο θέμα Βοήθειαααααα
Hola
Estoy totalmente de acuerdo con todos!
Añado una cosita más: Te aconsejo que veas muuuuuucho la tele española, o sea películas, series, las noticias etc. Aunque no te des cuenta, aprendes un montón de cosas escuchando y luego a la hora de hablar te saldrán sin pensarlas demasiado.
Y haz como yo, escribe solo en español en esta página :)
Un beso!

Ni tiempo que perder, ni nada que arrepentirse.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ANNANYAR.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.164 δευτερόλεπτα