ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23510 από elizabarcelona
Θελω να παω να σπουδασω στην Βαρκελωνη και συγκεκριμενα θα ηθελα στο Univestitat de Barcelona ή το Universitat Autonoma de Barcelona ομως προβληματιζομαι για πολλα :-( . Ομολογω πως εχω ενημερωθει αρκετα και μαθαινω ισπανικα αυτον τον καιρο και οσον αφορα τις υποτροφιες εχω κοιταξει τις εξης ιστοσελιδες www.becasmaec.es www.fundacioncarolina.es www.educacion.es www.becas-mec.info και δεν εβγαλα καποια ακρη :dry: . Βεβαια εμαθα πως τα διδακτρα στα δημοσια πανεπιστημια τους ειναι χαμηλα και κυμαινονται απο 700 εως 1200 ευρω το ετος ομως το προβλημα ειναι στη διαμονη. Ελεγξα στο διαδικτυο διαμερισματα για φοιτητες ομως δυστυχως τα πιο οικονομικα που βρηκα ειναι για συγκατοικηση κατι που θελω να αποφυγω για προσωπικους λογους. Ετσι θα ηθελα να μαθω αν τα πανεπιστημια αυτα δινουν εστιες και κατα ποσο θα μπορουσα να διεκδικισω μια θεση ή αν η ισπανικη κυβερνηση ( ή το υπουργειο παιδειας της ισπανιας) προσφερουν καποια χρηματικη βοηθεια σε καποιους φοιτητες.
Ευχαριστω πολυ :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23511 από Jana
Hola Eliza y bienvenida!
Ρίξε μια ματιά σ' αυτή τη σελίδα
www.uab.cat/servlet/Satellite/home-vila-...a-1240987680026.html
είναι η Πανεπιστημιακή Εστία της UAB, σίγουρα θα βρεις κάποιες πληροφορίες.
Επίσης εδώ es.bcu.cat/Principal/Principal.html θα βρεις κι άλλες γενικές πληροφορίες
(που ίσως τις ξέρεις ήδη βέβαια).
Καλό είναι πάντως να είσαι προετοιμασμένη για το κόστος των ενοικίων στην Βαρκελώνη, γι' αυτό
πάντα η πιο συμφέρουσα λύση είναι η συγκατοίκηση! Επίσης, δεν γνωρίζω σε ποια σχολή προσανατολίζεσαι
αλλά τσέκαρε μήπως χρειάζεται να γνωρίζεις και καταλανικά (ίσως κάποια μαθήματα γίνονται στα καταλανικά δηλαδή!)
Τέλος, για χρηματική βοήθεια δεν ξέρω ακριβώς να σου πω, αλλά ίσως από το πανεπιστήμιο που τελικά θα επιλέξεις σε κατευθύνουν καλύτερα.
Καλή τύχη!

laversiondejana.blogspot.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elizabarcelona

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23513 από despoinoula
Γεια σου! Ειμαι φοιτητρια και προκειται να παω στην Βαρκελωνη απο Απριλη εως Ιουλιο αν τελικα εχεις αλλαξει γνωμη και ενδιαφερεσαι για συγκατοικηση στειλε μου, τo mail ειναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ειναι δυσκολη η συγκατιοκηση αλλα νομιζω πως αν θεσεις καποιους κανονες απ την αρχη ολα μπορουν να πανε καλα. Ψαχνω εδω και δυο βδομαδες για στεγαση και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει κατι πιο οικονομικο. Αν ωστοσο βρεις εσυ καποια καλη ευκαιρια αν θες ενημερωσε και μενα! ευχαριστω! :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elizabarcelona

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23518 από elizabarcelona
σ'ευχαριστω παρα πολυ, θα απευθυνθω και στην ισπανικη πρεσβεια της κυπρου (γιατι εδω κατοικω) αλλα και παλι να σαι καλα γιατι κι αυτη η ιστοσελιδα κατι ειναι ;) οσο για τα καταλονικα το γνωριζω και σκεφτομαι να παω για ενα ετος στην ισπανια πρωτου ξεκινησω ετσι ωστε να μαθω καλυτερα τοσο την ισπανικη οσο και καταλονικη γλωσσα,απλα το θεμα ειναι και παλι οικονομικο αλλα δεν πειραζει θα την βρω την ακρη! ευχαριστω και παλι :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23519 από elizabarcelona
οσον αφορα εσενα δεσποινουλα, σ ευχαριστω ιδιαιτερα ομως δυστυχως για σενα δεν θα παω απο αυτο το χρονο στην ισπανια καθως φετος τελειωνω το λυκειο και τον μαιο εχω τις παγκυπριες εξετασεις οποτε λυπαμαι πολυ. Σου ευχομαι ομως να βρεις κατι η καποιον αλλον που να ειναι σε θεση να σε βοηθησει και καλες επιτυχιες σε ολα! :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #23524 από ka-xri
Καλησπέρα και από εμένα,

έχοντας ζήσει στην Κύπρο κ γνωρίζοντας μέσες άκρες τη νοοτροπία των κατοίκων, κατανοώ πλήρως την απροθυμία των νέων -και των οικογενειών τους- για συγκατοίκηση, ωστόσο στη Βαρκελώνη είναι σχεδόν αδύνατον να μη συγκλατοικήσει κανείς, λόγω του υψηλού κόστους κατοικίας... το ακριβό κ φτηνό επίσης είναι σχετικό, γιατί για εδώ (Αθήνα) 500 ευρώ είναι μάλλον πάρα πολλά τη σήμερον ημέρα για μια μέση οικογένεια για ενοίκιο τέκνου φοιτητή για κάποιον Κύπριο ίσως όχι... αλλά πάλι όλα είναι σχετικά, εαν δε μιλήσουμε με αριθμούς δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρίσεων...

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων στα Καταλανικά Παν/μια γίνεται στα καταλανικά, εαν εσύ δίνεις γραπτές/ προφορικές απαντήσεις στα Καστιλιάνικα/ Ισπανικά φυσικά γίνονται δεκτές, ωστόσο εσύ δε θα καταλαβαίνεις τι λένε, είναι άλλη γλώσσα. Μ¨εχρι να τη μάθεις, εννοείται.
Τα Ισπανικά σου, δε, εαν περιορίζονται στο επίπεδο του σχολείου, είναι επιπέδου Α1 και δε θα το έχετε τελειώσει κ όλο το Α1 και για να είσαι σε επίπεδο αυτονομίας θέλεις ένα Β2. Ωστόσο εαν είναι εκεί και κάνεις κάποιους μήνες μαθήματα μπορείς να τα καταφέρεις από το Β' εξάμηνο.

Το βασικό θέμα είνια με τις ημερομηνίες εγγραφών, γιατί πρέπει να έχουν βγει πρώτα τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων και μετά να κάνεις αίτηση στο UNED για την κάρτα που θα σου δίνει την αντιστοίχηση με τους εκεί βαθμούς για να δεις που περνάς/γίνεσαι δεκτή με το εκεί note de corte.

Εγώ προσωπικά δε θα έστελνα κανέναν μαθητή μου στη Βαρκελώνη, παρόλο που είναι εξαιρετικά ωραία πόλη κ να ζεις κ να σπουδάζεις για τους 2 βασικούς λόγους: γλώσσα/ έξοδα. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα Παν/μια σε άλλες πόλεις πολύ πιο οικονομικές και χωρίς να απαιτείται να μάθει κανείς μία 3η γλώσσα....

Φιλικά
Κα-Χρι
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Juanita La Quejica, elizabarcelona

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.136 δευτερόλεπτα