Σπουδές Αρχιτεκτονικής στην Ισπανία

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14603 από nikom
Καλησπέρα σε όλους :) !
Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του Τ.Ε.Ι Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων στην Πάτρα και ενδιαφέρομαι να φύγω στην Ισπανία για να συνεχίσω τις σπουδές πάνω στην αρχιτεκτονική.
Το πρόβλημά μου είναι ότι από όσες πληροφορίες έχω μαζέψει δεν έχω καταλάβει, εφόσον είμαι πτυχιούχος άλλης σχολής, αν χρειάζεται να δώσω κάποιο τεστ για την εισαγωγή μου στην σχολή, και αν ναι πότε και που γίνεται αυτή η εξέταση;
Όπως επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα κατά την εισαγωγή μου στο ισπανικό πανεπιστήμιο αναγνώρισης μαθημάτων από την προηγούμενη σχολή μου;
Είχα προσπαθήσει να ενημερωθώ από το ισπανικό προξενείο αλλά δεν απέκτησα μια σαφή εικόνα στο τι ακριβώς πρέπει να κάνω.:s
Τέλος θα ήθελα να μάθω σε ποια σχολή αρχιτεκτονικής της Ισπανίας θεωρείτε καλύτερη?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:)
Last edit: 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν by nikom. Αιτία: λαθος εικονιδιο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14607 από hispanista
Γεια σου nikom,

Δε γνωρίζω για αρχιτεκτονική ποιο είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ισπανία, σίγουρα όμως στη Βαρκελώνη υπάρχει ''παράδοση'' και λογικά πρέπει να είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Για να συνεχίσεις σπουδές στην Ισπανία πρέπει να σου αναγνωρίσουν τις μέχρι τώρα σπουδές σου. Επειδή το ΤΕΙ δεν είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα, δεν είμαι εντελώς σίγουρη αν μπορείς να μεταπηδήσεις στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, επειδή οι σπουδές είναι τετραετείς (γιατί δε συνηθίζεται να κάνουν αναγνώριση σπουδών αν αυτές διήρκεσαν λιγότερο από 3 χρόνια), η λύση είναι να δεις αν μπορείς να αναγνωρίσεις τουλάχιστον 30 credits ΕCTS από τη σχολή σου στην Ελλάδα (γιατί αν είναι λιγότερα δεν επιτυγχάνεται η μερική αναγνώριση) σε κάποιο ισπανικό πανεπιστήμιο. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να πάρεις και να κοιτάξεις λεπτομερώς τα προγράμματα σπουδών, που γενικά θα είναι ίδια ή σχεδόν ίδια σε όλη την Ισπανία, να δεις αν υπάρχουν κοινά μαθήματα, ποια και πόσα με το δικό σου το ΙΕΚ και τα credits τους. Αν βλέπεις ότι αγγίζεις τα 30 credits, έλα σε επαφή με το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει και ρώτα τους πώς μπορείς να κάνεις την convalidación parcial. Γενικά ζητάνε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων που έκανες, μετάφραση από ορκωτό μεταφραστή και κάποια ακόμα, αλλά δεν είναι και πολλά χαρτιά. Δεν ξέρω πόσο αργεί (εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο), αλλά αν βιαστείς πιστεύω ότι θα μπορέσεις να συνεχίσεις σπουδές από το Σεπτέμβρη, αν όλα εξελιχθούν καλά.

Ελπίζω να σε βοήθησα σε πρώτη φάση.

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14608 από hispanista
Εδώ αναφέρει για αναγνώριση ως Arquitecto Técnico στην επιλογή b). Αυτό αντιστοιχεί σε σπουδές τριών χρόνων, αλλά δε θα ήταν καθόλου άσχημο να έχεις την αναγνώριση.
www.educacion.es/tasas/servlet/confirmatasa.pdf?mi=790&nt=079

Διάβασε εδώ να δεις αν έχει σχέση με αυτό που σπούδασες:
es.wikipedia.org/wiki/Arquitectura_t%C3%A9cnica

Αναλόγως πόσο μοιάζουν τα προγράμματα σπουδών συμπληρώνεις και στέλνεις την αίτηση με τα δικαιολογητικά ή ψάχνεις την αντίστοιχη σχολή που σ' ενδιαφέρει και μιλάς μαζί τους για μερική αναγνώριση.

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Last edit: 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν by hispanista.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14609 από nikom
wowwww σε ευχαριστω πολυ για την βοήθεια!!!:) :) :) !!!δηλαδη με πιθανή αναγνωριση της σχολής μου δεν δινω εξετασεις αν καταλαβα καλα και ισως και να αναγνωριζεται καποιο μαθημα?? σουπερρρρρ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14610 από hispanista

nikom έγραψε: wowwww σε ευχαριστω πολυ για την βοήθεια!!!:) :) :) !!!δηλαδη με πιθανή αναγνωριση της σχολής μου δεν δινω εξετασεις αν καταλαβα καλα και ισως και να αναγνωριζεται καποιο μαθημα?? σουπερρρρρ!!!


Καταρχάς πρέπει να πιστοποιήσεις το επίπεδο των υπάρχουσων σπουδών. Αν σου αναγνωριστεί ολόκληρη η σχολή μετά θα είναι αρκετά απλό να μεταπηδήσεις στην Αρχιτεκτονική. Αν σου αναγνωρίζονται τα περισσότερα μαθήματα και σου πουν να δώσεις εξετάσεις σε αυτά που δεν έκανες και να πας παρακάτω, κι αυτή η εκδοχή δεν είναι κακή. Αν δε συμπίπτουν τόσο τα προγράμματα σπουδών, το προσπαθείς με μερική αναγνώριση.

Όταν βρεις με ποια σχολή είναι πιο κοντά αυτό που σπούδασες (Arquitectura Técnica ή άλλη), πες μου πόσα μαθήματα βλέπεις ότι θα σου αναγνωριστούν (σύμφωνα με τον τίτλο και τα περιεχόμενα, διδακτικές ώρες, κ.λπ.) του καθενός, να σου πω ποια διαδικασία είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις.

Καλή επιτυχία!

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.
Last edit: 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν by hispanista.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #15663 από TheEmpress
Hola nikom!
Eγώ έχω πάρει μεταγραφή αλλά με μερική αναγνώριση των ίδιων σπουδών,της Ιατρικής.Φαντάζομαι η διαδικασία δε θα διαφέρει και πολύ όμως.Έπρεπε να επικοινωνήσω η ίδια με το κάθε πανεπιστήμιο ρωτώντας τους τι ακριβώς χαρτιά χρειάζονται και το αν γίνεται βέβαια μεταγραφή.Πάντως σε γενικές γραμμές μου ζητούσαν τα εξής:Βεβαίωση σπουδών από τη σχολή με τα μαθήματα που έχω περάσει,το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολης (syllabus),μετάφραση των παραπάνω από το υπουργείο και φωτοτυπία της ταυτότητας επικυρωμένη απο την ισπανική πρεσβεία.Καλό θα ήταν επίσης να ζητήσεις και μια βεβαίωση απο τη σχολή σου για τον τρόπο βαθμολόγησης γιατί κάποια πανεπιστήμια το ζητάνε.Επίσης,οι ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών διαφέρει από σχολή σε σχολή.Συνηθως η διορία είναι μέχρι μέσα ή τέλη Ιουλιου.Στη σελίδα αυτή υπάρχουν οι σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ισπανία.Δε γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλες.

es.wikipedia.org/wiki/Escuela_T%C3%A9cni...ra_%28Espa%C3%B1a%29

Παρόλα αυτά,στα πανεπιστήμια όμως της Καταλονίας για παράδειγμα τα μαθήματα είναι στα καταλανικά.Οπότε πρέπει να το έχεις υπόψιν σου.
Επίσης θα σε συμβούλευα να κάνεις αίτηση σε αρκετα πανεπιστήμια διότι είναι λίγες οι προσφερόμενες θέσεις.Και κάτι ακόμη.Μη σνομπάρεις τις μικρότερες και λιγότερα γνωστές πόλεις.Σε αυτές έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε δεχτούν λόγω μικρότερου ανταγωνισμού.Δες για παράδειγμα αυτό το πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πόλη που μένω.
www.ua.es/
cv1.cpd.ua.es/webcvnet/planestudio/plane...?plan=C202&lengua=E#

Άρχισε από τώρα τη διαδικασία πάντως.Και έχε υπομονή κ επιμονή.Εγώ άρχισα πέρυσι τέτοιο καιρό και μου απάντησαν το Δεκέμβρη!
Καλή επιτυχία λοιπόν!Και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.453 δευτερόλεπτα