Σπουδές αρχιτεκτονικής στη Βαρκελώνη με διεθνές απολυτήριο λυκείου

Περισσότερα
13 Χρόνια 6 Μήνες πριν #12157 από cristina2
Καλησπέρα σε όλους!

Η υπόθεση νομίζω ότι είναι λιγάκι δύσκολη γιατί δεν ξέρουμε σε ποιο άτομο ν' απευθυνθούμε ώστε να μάθουμε τις απαραίτητες ενέργεις που πρέπει να κάνουμε. Η μαθήτριά μου θέλει να σπουδάσει αρχιτεκτονική στη Βαρκελώνη και φέτος είναι στο τελευταίο έτος του λυκείου σε ιδιωτικό κολέγιο από το οποίο θ' αποκτήσει διεθνές απολυτήριο. Η διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο είναι διαφορετική με βάση αυτό το σύστημα. Όμως δεν ξέρουμε κανέναν που έχει πάει Ισπανία έχοντας διεθνές απολυτήριο.
Πήγε στην Πρεσβεία και δεν την βοήθησαν καθόλου καθώς δεν γνώριζαν για το σύστημα IB. Έστειλε διάφορα mail στα Πανεπιστήμια και δεν της απάντησαν και έχει απογοητευτεί γιατί τελικά θ' αναγκαστεί να σπουδάσει στην Αγγλία όπως όλοι ενώ θέλει πάρα πολύ να πάει στη Βαρκελώνη. Κάποιος που μπορεί να βοηθήσει; Που να ξέρει ένα mail κάπου που θα μας απαντήσουν έστω; :dry:
Que alguien nos ayude, por favor! :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 6 Μήνες πριν #12159 από ka-xri
Λοιπόν. Να φανταστώ ότι τη γενικότερη νέα διαδικασία εισαγωγής στα Ισπανικά Πανεπηστήμια τη γνωρίζετε.
Στην Πρεσβεία σου λένε τα μισά και μετά σου συμπληρώνουν κομματιαστά, αυτή την εμπειρία είχα εγώ το Μάιο που ήθελα να στείλω μαθήτρια μου στην Καλών Τεχνών...
Θεωρώ ότι εαν τηλεφωνήσετε στα Παν/μια της Βαρκελώνης στο Τμήμα Admisión o alumnos internacionales/ admisiόn θα βγάλετε άκρη μια χαρά, εγώ τηλεφώνησα σχεδόν σε ΟΛΑ τα Παν/μια που έχουν Καλών Τεχνών, μου απάντησαν, με εξυπηρέτησαν ωραιότατα πάντως και ευγενέστατα.
Και η διαδικασία τελικά ήταν αρκετά απλή...
Κατερίνα - Χριστίνα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 6 Μήνες πριν #12160 από ka-xri
ΠανεπΙστήμια... η βιασύνη δεν είναι καλό πράμα.......:dry: :S

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 6 Μήνες πριν #12173 από CONSTANTINO
Υποψιάζομαι ότι η μαθήτριά σας ΔΕΝ πήρε καμία απάντηση στα ιμέιλ της από τα ισπανικά πανεπιστήμια, επειδή έκανε, το μοιραίο και τραγικό λάθος, να τους γράψει...στα ΑΓΓΛΙΚΑ!Αυτό είναι ένα λάθος που πληρώνεται και μάλιστα, πολύ ακριβά!

Οι Ισπανοί (δεύτερη τουριστική χώρα στην Ευρώπη, μετά την Γαλλία) και ακόμα ΔΕΝ θέλουν , ΔΕΝ μπορούν και ΔΕΝ τους νοιάζει να μάθουν αγγλικά, πράγμα ανυπόφορο και απαράδεκτο για εμάς τους Ελλημες, που μαθαίνουμε τις ξένες γλώσσες με το κουτάλι!

Την επόμενη φορά που θα γράψετε σε ισπανικό πανεπιστήμιο (εστιατόριο, ξενοδοχείο, τράπεζα), φροντίστε να τους γράψετε στα ισπανικά, εάν θέλετε να λάβετε την πολυπόθητη απάντηση!Στην ανάγκη, έστω και στα ελληνικά!Κατά ένα περίεργο τρόπο, ίσως και να σας απαντήσουν, οι ελληνομαθείς Ισπανοί κινδυνεύουν να ξεπεράσουν τους αγγλομαθείς!

Οχι, όμως στα αγγλικά.Τζιζ! Τους πιάνει αλλεργία!Το έχω ζήσει το όνειρο μέσα από τις εμπειρίες φίλων, που δεν μιλάνε ισπανικά.

Τουλάχιστον, εγώ τους βλέπω "αφ' υψηλού", ως ομιλών την ισπανική.Τα καλά της γλωσσομάθειας!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.183 δευτερόλεπτα