ζητούνται απόψεις

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19428 από Traveler
ζητούνται απόψεις δημιουργήθηκε από Traveler
Γειά σας,
Ψάχνοντας βρέθηκα εδώ, και θα ήθελα τις απόψεις σας,
ετών 43 και είμαι με το ένα πόδι στην μετανάστευση από την Ελλάδα, μιά καινούργια αρχή καπου αλλού, έχω ταξιδέψει αρκετά στην Ευρώπη, και για λόγους δουλειάς(φορτηγό), και τουριστικά. Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Σουηδία, Λαπωνία, δέν μου έκαναν ''κλίκ'', να πώ εδώ θα έμενα, μόνο στην(Δανία), Κοπενχάγη μου άρεσε. Ισπανία δέν έτυχε να πάω, το σκέφτομαι όμως έντονα, ίσως λόγω των Ισπανών που έτυχε να γνωρίσω, που μου φάνηκαν ζεστοί άνθρωποι, και λόγω κλίματος.
Anyway, απο σάς θα ήθελα την άποψή σας για την αναζήτηση εργασίας, θα μπορούσα να εργαστώ ώς οδηγός έχω το μεγαλύτερο δίπλωμα, ή να κάνω και κάποιο μαγαζί με σχετικά μικρό κόστος,. Όσοι πήγατε, τί συναντήσατε γενικά? απο δυσκολίες? το κόστος ζωής πώς είναι? καύσιμα diesel, S/M, ενοίκια, η γλώσα είναι εύκολη? μιλάω καλά Αγγλικά και Γαλλικά, και λίγα ψιλογερμανικά.
Σάν πρώτη φάση λέω να πάω κατα τον Νοέμβριο, τουριστικά με το τροχοσπιτό μου, να ξεχειμωνιάσω Ισπανία, Πορτογαλία, να δώ τι γίνεται. Ότιδήποτε νομίζετε θα βοηθήση............ευχαρίστως δεκτό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Γιώργος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19429 από madridista
Απαντήθηκε από madridista στο θέμα ζητούνται απόψεις
Καλησπερα traveler

Γυρισα πριν 2 ημερες απο Ισπανια οπου ειχα παει για να ψαξω δουλεια. Λοιπον κοιτα να δεις τι γινεται. Για να βρεις δουλεια στην ισπανια θα πρεπει να εχεις καποιο σπιτι να μεινεις η τουλαχιστον να γνωριζεις καποιον ισπανο γιατι χρειαζεται να πας στην αστυνομια να δηλωσεις διευθυνση στην ισπανια και μετα θα πρεπει να πας να βγαλεις κατι σαν πρασινη καρτα NIE λεγεται. Αφου το κανεις αυτο θα μπορεις να πας στον αντιστοιχο οαεδ να γραφτεις η να ψαξεις μεσω του ιντερνετ για δουλεια. Αν δεν εχεις αυτο που σου ειπα ειναι δυσκολο να σε παρουν σε δουλεια. Εφοσον ομως σκοπευεις να πας να μεινεις αρκετο καιρο καλο θα ηταν να το κοιταξεις. Αυτα μου ειπαν και μενα καποιοι φιλοι Ελληνες στην Μαδριτη. Ελπιζω να σου εδωσα μια ιδεα. Για οποιαδηποτε αλλη απορια ειμαι στη διαθεση σου!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19440 από luciernaga
Απαντήθηκε από luciernaga στο θέμα ζητούνται απόψεις
Καλισπερα Traveler.
Για να ξεκινησεις με το θεμα της ευρεσης εργασιας στην Ισπανια, το βασικοτερο ειναι να ξερεις τη γλωσσα. Αλλιως εδω δεν επιβειωνεις ουτε με αγγλικα, ουτε με τσατρα-πατρα γνωση της γλωσσας. Η Ισπανια εχει πολυ μικρο ποσοστο γνωσης ξενων γλωσσων (εκτος απ τις μεγαλες πολεις, Μαδριτη, Βαρκελονη κλπ.) κι ετσι οι γνωσεις σου μπορει να ειναι και προσόν, αφου βεβαια εχεις μαθει και ισπανικα, εννοειται.

Επειτα για να ξεκινησεις το ψαξιμο, πρεπει να εχεις αποφασισει το για που σε βλεπεις, βορά, κεντρο, νότο και φυσικα να εχεις μια διευθυνση διαμονης για να δηλωθεις σαν ξενος κατοικος ισπανιας (οποτε και θα μπορεις να ζητησεις ΝΙΕ, Número Identificación Extranjero ,το οποιο ειναι απαραιτητο για να κινηθεις και για να βρεις δουλεια. Αυτο βεβαια ειναι το λιγοτερο: βγαινει ευκολα, δωρεαν και σε 15 μερες.

Αν θελεις να παρεις μια ιδεα για το πού και τι ζητανε, υπαρχουν σελιδες on line να ψαξεις, που αφορουν ολη την ισπανικη επικρατεια, οπως: www.infoempleo.com , www.infojobs.net , www.laboris.net , www.monster.es , es.trabajar.com, κλπ. και αλλες ειδικοτερα ανα comunidad autonoma. Προυποθεση βεβαια να εχεις συνταξει στα ισπανικα το βιογραφικο σου.

Τωρα αφου ερθεις εδω κι αφου εχεις κατασταλαξει που θελεις να μεινεις, υπαρχουν σημεια να βοηθηθεις, οπως σεμιναρια δωρεαν για ανεργους, δημοσια γραφεια επαγγελματικου προσανατολισμου και φυσικα το ΙΝΕΜ (ο αντιστοιχος ΟΑΕΔ) οπου πρεπει να δηλωθεις σαν ανεργος για να σ’εχουν υπ’οψιν, αν υπαρχει ζητηση αντιστοιχη με το επαγγλματικο προφιλ σου.
Ακομα υπαρχουν και φορολογικες διευκολυνσεις για τους ξενους και γενικα γι αυτους που ξεκινανε δικη τους επιχειρηση. Κοστος ζωης? Οσο πιο νοτια, τοσο πιο φτηνοτερα. Τα καυσιμα? Φτηνοτερα απο Ελλαδα, αλλα οχι και μεγαλη διαφορα. Κι οσο για τους Ισπανους, εχεις δικιο που λες οτι ειναι ζεστοι ανθρωποι, κι οσο νοτιοτερα κατεβαινεις, περισσοτερο. Αλλα στο νοτο υπαρχει μεγαλυτερη ανεργια.

Ελπιζω να σου δωσα μια ιδεα. Για περισσοτερα, στη διαθεση σου.
Το θεμα δεν ειναι ουτε ελπιδοφορο αλλα ουτε και απογοητευτηκο. Καλη τυχη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19441 από Traveler
Απαντήθηκε από Traveler στο θέμα ζητούνται απόψεις
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ καλές πληροφορίες, εύχομαι και σε σένα καλή τύχη, και κάθε ευκολία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19442 από Traveler
Απαντήθηκε από Traveler στο θέμα ζητούνται απόψεις
Madridista, και σ'εσένα πολλές οι ευχαριστίες, και καλώς ήρθες, και κάθε ευκολία είτε επιστέψεις Ισπανία, είτε εδώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19445 από hispanista
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα ζητούνται απόψεις
Πολύ σωστά αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι ουσιαστικό. Το μόνο που θα πω είναι το θέμα του χαρακτήρα των ανθρώπων, αυτά που εμείς απλοϊκά λέμε ''περισσότερο ζεστοί'' ή ''λιγότερο ζεστοί'', να μη σε επηρεάσει καθόλου στην απόφασή σου. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και ποτέ δεν ξέρεις με ποιους θα ταιριάξεις καλύτερα.

Καλή τύχη κι από μένα!

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.142 δευτερόλεπτα