Agrupació Barça Veterans (ABV)

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #4885 από dionisisath
Agrupació Barça Veterans (ABV) δημιουργήθηκε από dionisisath
Την επέτειο των 50 χρόνων λειτουργίας του γιορτάζει φέτος η Ενωση των Βετεράνων του FCBarcelona. Στο Σύνδεσμο απο το 1959 μέχρι σήμερα έχουν γίνει μέλη περισσότεροι απο 1.000 αθλητές που φόρεσαν την ένδοξη φανέλα του FCBarcelona. Οπως επισημαίνουν διαρκώς οι πρώην αθλητές του συλλόγου επιδιώκουν να δίνουν δυναμικό παρών. Για την επέτειο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του 2009 με τους οπαδούς της ομάδας.

H Agrupació Barça Veterans (ABV) δημιουργήθηκε το 1959 με κύριο στόχο να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πρώην παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση των παλαιμάχων της Μπαρσελόνα έχει 800 μέλη η πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην παίκτες από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι φίλαθλοι της Μπαρσελόνα που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Ένωσης.

«Υπόκλιση στο παρελθόν»...Οι βετεράνοι της Μπαρσελόνα


Ο σύλλογος Futbol Club Barcelona φροντίζει πάντα να τιμά και να σέβεται τους παίκτες που στο παρελθόν φόρεσαν την ένδοξη μπλαουγκράνα φανέλα του. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν μια διαχρονική αξία για το σύλλογο και για πάντα θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

Οι βετεράνοι της Μπαρσελόνα δημιούργησαν την Agrupacio Barca Veterans (Ένωση Βεταράνων Μπαρσελόνας) η οποία έγινε επίσημη το 1960. Τα γραφεία της Ένωσης στη Βαρκελώνη αποτελούν για αυτούς έναν χώρο συνάντησης, συζήτησης μέσα στα οποία υπάρχουν βιβλιοθήκες και προθήκες με τρόπαια, τιμητικές διακρίσεις και φωτογραφίες από φάσεις παλιών αγώνων ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να φορέσουν και πάλι τη φόρμα της ομάδας που αγωνίστηκαν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα συχνά λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά τόσο στη Βαρκελώνη όσο και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας. Από τη θέση του προέδρου της Ένωσης έχουν περάσει πολλά μεγάλα ονόματα όπως οι Basora, Fuste, Kubala, Verges και Alfosenda.

Από το 1995 λειτουργεί και το Fundacio Barca Veterans (Ίδρυμα Βετεράνων Μπαρσελόνας) με στόχο την ορθή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από διάφορες πηγές.

Τον Οκτώβριο του 2003 η Κυβέρνηση της Καταλωνίας τίμησε με το Σταυρό του Αγίου Γεωργίου, την ύψιστη τιμή σε πολίτη που απονέμει η Generalitat, στην A.B.V. για τη σταθερή προσήλωση της στη συμπαράσταση όλων των μελών της και ιδιαίτερα στις οικογένειες πρώην παικτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

H Ένωση βετεράνων διαθέτει και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου και οι νεότεροι σε ηλικία φίλοι της Μπαρσελόνα έχουν την ευκαιρία όταν η ομάδα της ένωσης συμμετέχει σε τουρνουά να δουν σε δράση και πάλι τους παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα παρκέ της Ισπανίας και της Ευρώπης.

Στις 29 Νοεμβρίου 1999 κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια του συλλόγου τα μέλη της A.B.V. έκαναν έναν ιδιόμορφο γύρο θριάμβου στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες φίλους της Μπαρσελόνα που είχαν κατακλύσει το γήπεδο. Ήταν το ξεχωριστό ευχαριστώ των φιλάθλων προς όλους αυτούς που τίμησαν τα φανέλα της ομάδας που φόρεσαν.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση των παλαιμάχων της Μπαρσελόνα έχει 800 μέλη η πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην παίκτες από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι φίλαθλοι της Μπαρσελόνα που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Ένωσης.

Στις ημέρες μας η κύρια ενασχόληση της ABV είναι η διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων και η διατήρηση ενός υψηλού κοινωνικού, οικονομικού και ιατρικού βιοτικού επιπέδου για όλους τους βετεράνους. Επιπρόσθετα η Ένωση προωθεί την επαφή μεταξύ των πρώην παικτών και αποτελεί την «ζωντανή» ιστορία του συλλόγου FC Barcelona.

Για το λόγο αυτό εκτός από την προώθηση του ξεχωριστού «πνεύματος» της Μπάρσα η ABV συνεισφέρει στην προβολή και προώθηση των αξιών του ποδοσφαίρου βασισμένη στην εμπειρία των μελών της.

Ο Ramon Alfonseda είναι ο πρόεδρος της ABV από το 2003 και εργάζεται στην Ένωση μαζί με τους τέσσερις αντιπροέδρους που είναι οι: 4 Jose Antonio Zaldua, Txiki Begiristain, Josep M. Fuste και Eusebio Sacristan.

Eκτός από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση συμμετέχει σε πολλούς αγώνες στην ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας που αποτελούν σημείο αναφοράς. Διοργανώνονται επίσης συζητήσεις με παλιούς και νέους παίκτες του συλλόγου καθώς και ετήσια συνέλευση των πρώην αθλητών της Μπαρσελόνα.

Επιπροσθέτως διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων για την αναγνώριση της συνεισφοράς των προσωπικοτήτων που ανήκουν στη μεγάλη «οικογένεια» της Μπαρσελόνα συμπεριλαμβανομένων των Josep Carreras, Αngel Mur και Joaquim M. Puyal. Επίσης η Ένωση των παλαιμάχων της Μπαρσελόνα συμμετέχει σε μια πανευρωπαϊκή Ενωση παλαιμάχων αθλητών ( www.efpafootball.com ).


Agrupació Barça Veterans
Camp Nou (είσοδος 1)
Av. Aristides Maillol, s/n
08028 Barcelona
Tel: 93.496.36.39
Fax: 93.496.36.20
Web: www.veteransfcbarcelona.com/
E-mail: [email protected]Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Ανοικτό για τα μέλη:
Δευτέρα με Παρασκευή
10.30 - 14.30 και
16.00 - 20.00

Σημείωση: Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων είναι τοπικές!

Σημείωμα συντάκτη: Τα στοιχεία προέρχονται απο το site των βετεράνων της Μπαρσελόνα και από το βιβλίο με την ιστορία του συλλόγου!
Last edit: 14 Χρόνια 7 Μήνες πριν by dionisisath.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.152 δευτερόλεπτα