Μ.Μ.Ε.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1549 από sanaxs
Μ.Μ.Ε. δημιουργήθηκε από sanaxs
Ο Admin πολύ σωστά αναφέρθηκε, ορμώμενος από τον τρόπο με τον οποίον παρουσίασαν τα Μ.Μ.Ε. τις εκλογές στην Βενεζουέλα, το πόσο εύκολα μπορεί η έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση να μας παραπλανήσει και να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.
Διαβάστε το παρακάτω e-mail που μου έστειλαν το οποίο αφορά το αποτέλεσμα μίας από τις πολλές διακαστικες διαμάχες ενάντιον του mall και το οποίο δεν αναφέρθηκε πουθενά σε κανένα δελτίο, σε καμία εφημερίδα, σε καμία ιστοσελίδα (τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή που το αναφέρω).

Πιστεύεις ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων; Συνώνυμο χωρών όπως η Κίνα, το Ιράν, η Σ. Αραβία;

Σου δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Και όταν λέμε πουθενά ευνοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.

Γιατί;

Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση και την έκκληση που ακολουθεί:

Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου
Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.

Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;

Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!

Administrador deme la voz, deme la voz, deme la voz

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1550 από Χρηστος ducatisti999s
Απαντήθηκε από Χρηστος ducatisti999s στο θέμα Μ.Μ.Ε.
Μα καλά σε πόσους έστειλαν αυτό το mail!!!Έλεος πια τους ρωτήσαμε?Να γεμίζουν το ταχυδρομείο μας με σκουπίδια.Και μην πιστεύεται το παραμύθι τα του οικολογικού,εκεί πουλάει τώρα.Και το κορυφαίο είναι το τελευταίο που λένε ''υπάρχουν και δημόσιοι λειτουργοί''...ναι παλιά,πολύ παλιά όμως κάπου στην άγρια δύση (τώρα texas)!To μόνο που είναι σίγουρο είναι αυτό που λέει ο λαός '''ΑΛΗΤΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ''.Άκου εκεί...το δημόσιο έκανε δεκτό όμως την περίπτωση ''μάμιδα'' στο μαρούσι πάλι όπου δεν πούλαγε την τεράστια έκταση σε μεγάλο κατασκευαστή έναντι αδράς αμοιβής με αποτέλεσμα να το βγάλουν δασική έκταση:silly: . Εαν θα το έπαιρνε ο μεγάλο εργολάβος θα το έβγαζαν?:angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα