Προβοκάτσια

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1301 από Χρηστος ducatisti999s
Προβοκάτσια δημιουργήθηκε από Χρηστος ducatisti999s
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες δεν είναι από τραγική σύμπτωση. Προκλήθηκε με προσχεδιασμένη αστυνομική προβοκάτσια, Με την απίστευτη δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού. Στόχος της προβοκάτσιας η πρόκληση αποτροπιασμού και γενικής αγανάκτησης. Τα ΜΜΕ ήταν όπως πάντα ο απαραίτητος συνεργός στην προβοκάτσια. Έκαναν τα πάντα για να προτρέψουν σε βανδαλισμούς, Το σύνθημα τους ήταν: «Οι βιτρίνες και τα καταστήματα δεν είναι τίποτε μπροστά στη ζωή ενός παιδιού».
Στις μαζικές και αδικαιολόγητες καταστροφές, τους εμπρησμούς άσχετων καταστημάτων, αυτοκινήτων κλπ, ο ρόλος των προβοκατόρων της αστυνομίας υπήρξε ο αποφασιστικός. Τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ΜΜΕ άρχισαν να κελαηδούν κατά των «γνωστών αγνώστων» για να δρέψουν τους καρπούς της προστυχιάς τους. Να εξεγείρουν δηλαδή όσο γίνεται περισσότερο την κοινή γνώμη κατά της νεολαίας.
Το σχέδιο των Αρχών είναι να εκμεταλλευτούν τους βανδαλισμούς για να κερδίσουν την υποστήριξη ή έστω την ανοχή της κοινής γνώμης, προκειμένου να πάρουν αστυνομικά μέτρα, όπως κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, του δικαιώματος δημοσίων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, να εξαπολύσουν γενικό και χωρίς προηγούμενο τρομοκρατικό πογκρόμ εναντίον της νεολαίας, των φοιτητών, κατά πάντων γενικώς. Να τσακίσουν προληπτικά το ηθικό της νεολαίας, όλου του πληθυσμού, πριν ξεσπάσει (και για να μη ξεσπάσει) η μεγάλη κοινωνική αναταραχή που περιμένουν, λόγω της καταστροφικής οικονομικής κρίσης του συστήματος, που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια, και λόγω μεγάλων πολιτικών εγκλημάτων που προετοιμάζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Το σημαντικό για το λαϊκό κίνημα είναι τώρα ν’ αποτραπούν νέοι προβοκατόρικοι βανδαλισμοί και γενικά να ενεργούμε «μετά λόγου γνώσεως». Τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς έχουν τεράστια ευθύνη. Έστω και τώρα, που ίσως να είναι ήδη αργά, έχουν υποχρέωση -αντί να κάνουν τον βλάκα- να καταγγείλουν την προσχεδιασμένη προβοκάτσια και να ενεργούν ανάλογα.
Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς απ’ την συνέντευξη του Ιταλού πρώην προέδρου Κοσσίγκα, που παραθέτουμε στη συνέχεια η πρωτοφανής σε βαρβαρότητα καταστολή αποτελεί γενικότερο ευρωπαϊκό σχέδιο και η Ελλάδα, όπως συνήθως, χρησιμοποιείται σαν το έδαφος γενικής δοκιμής.

Μία συνέντευξη με τον Φρανσέσκο Κοσσίγκα

Από τον Andrea Cangini για την "Quotidiano Nazionale" της 23/10/2008. Η μετάφραση είναι βασισμένη στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε, με καθυστέρηση, στη γαλλική Λιμπερασιόν της 21/11/2008.

Πρόεδρε Κοσσίγκα, νομίζετε ότι ο Μπερλουσκόνι το παρατράβηξε με την απειλή χρήσης της δύναμης των μονάδων Δημόσιας Τάξης εναντίον των φοιτητών;

Εξαρτάται: αν πιστεύει ότι είναι ο Πρωθυπουργός ενός δυνατού Κράτους, τότε όχι, σωστά πράττει. Αλλά καθώς η Ιταλία είναι ένα Κράτος αδύναμο, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον μονολιθική όπως ήταν κάποτε το Ιταλικό ΚΚ, αλλά το μισοπεθαμένο Δημοκρατικό Κόμμα, φοβάμαι ότι τα λόγια του δεν θα συνοδευθούν από πράξεις και ότι ο Μπερλουσκόνι απλώς θα καταλήξει με τίποτε αυγά στα μούτρα.

Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;

Εδώ που φτάσαμε, ο Μαρόνι πρέπει να κάνει ό,τι εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.

Τι δηλαδή;

Καταρχήν, ν' αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου... φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά...

Και με τους φοιτητές;

Αφήστε τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία απ’ τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα, και αφήστε τους διαδηλωτές για καμιά βδομάδα, να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους

Και μετά;

Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, οι σειρήνες των ασθενοφόρων θα σκεπάσουν τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Με τη λογική ότι…

Με τη λογική ότι οι δυνάμεις του νόμου και τις τάξης θα σφαγιάσουν τους διαδηλωτές ανελέητα και θα τους στείλουν στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα, ξυλοφορτώστε μέχρι αίματος και τους δασκάλους, που τους ξεσηκώνουν.

Και τους δασκάλους;

Πάνω απ' όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά. Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν - αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά!

Αλλά συνειδητοποιείτε τι θα πουν στην Ευρώπη αν γίνει κάτι σαν αυτό που προτείνετε; Θα πουν, "ο φασισμός επιστρέφει στην Ιταλία".

Τρίχες, αυτός είναι ο δημοκρατικός δρόμος - να σβηστεί η φλόγα πριν απλωθεί η πυρκαγιά.

Ποια πυρκαγιά;

Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι η τρομοκρατία θα επιστρέψει να αιματοκυλίσει τους δρόμους της χώρας. Και δεν θέλω ο κόσμος να ξεχνά ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δε γεννήθηκαν στα εργοστάσια, αλλά στα πανεπιστήμια. Και ότι τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν, είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από το φοιτητικό κίνημα και τα συνδικάτα της αριστεράς.

Οπότε πιστεύετε ότι η ιστορία είναι δυνατόν να επαναληφθεί;

Δεν είναι απλώς δυνατόν είναι πιθανόν. Γι’ αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε ότι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν επειδή η φλόγα δεν έσβησε εγκαίρως.

Ο Βελτρόνι, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος είναι με τους διαδηλωτές.

Κοιτάξτε, ειλικρινά δε βλέπω τον Βελτρόνι να βγαίνει στους δρόμους και να ρισκάρει να σπάσει το κεφάλι του. Το πιθανότερο είναι να τον δείτε σε κανένα ιδιωτικό κλαμπ στο Σικάγο, να χειροκροτεί τον Ομπάμα.

Βέβαια, δε θα πάρει τους δρόμους με κανένα ματσούκι στα χέρια, πολιτικά όμως...

Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Ιταλικό ΚΚ όταν είχαν αρχίσει οι φασαρίες: υποστήριξε το κίνημα, αυταπατώμενο ότι θα μπορέσει να το ελέγξει, αλλά όταν έγινε και το ίδιο στόχος, όπως αναμενόταν να συμβεί, μετάνιωσε. Η λεγόμενη σκληρή γραμμή που υιοθέτησαν ο Αντρεότι, ο Ζακαγκνίνι κι εγώ είχε προταθεί από τον Μπερλίγκουερ... Αλλά σήμερα έχουμε το ΔΚ, που είναι ένα εκτόπλασμα καθοδηγούμενο από ένα άλλο εκτόπλασμα. Κι αυτός είναι ένας άλλος λόγος που ο Μπερλουσκόνι θάπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.146 δευτερόλεπτα