Μετακόμιση στη Βαρκελώνη!!!!!!

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #26081 από Mavredakis
Καλησπέρα σε όλους,

σε λίγο καιρό μετακομίζω με πολύ χαρά στη Βαρκελώνη μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου καθώς βρήκα δουλεία στο Πανεπιστήμιο (UAB). Επειδή όμως η πολύ χαρά συνοδεύεται και με αγωνία για το άγνωστο θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη συμβουλή σας ώστε να τα βγάλω πέρα με όσα προκύπτουν. Το πρώτο έχει να κάνει φυσικά με τη στέγη, γιατί δίχως στέγη που πας! Το Πανεπιστήμιο μου σύστησε μία υπηρεσία το resa housing που απευθύνεται σε ξένους ερευνητές και είναι πολύ εξυπηρετικό. Σύμφωνα με τους όρους τους, χρεώνουν επιπλέον 70 ευρώ ανά άτομο το μήνα σε ρεύμα κτλ..

Η αρραβωνιαστικιά μου έχει κάνει αιτήσεις για διδακτορικό και περιμένει απαντήσεις , όπου αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη αλλά ωστόσο θα έρθει μαζί μου το Μάη που ξεκινάω. Το ερώτημα είναι αν θεωρείται και αυτή ενοικιαστής του σπιτιού που θα νοικιάσω (όταν βρω) στο όνομά μου ή θεωρείται απλά επισκέπτρια. Στην υπηρεσία που τους ρώτησα μου είπανε ότι αν μείνει μαζί για πάνω από ένα μήνα θα θεωρείται συνενοικιάστρια οπότε όλα θα πάνε επί δύο (εκτός από το ενοίκιο).

Αυτό ισχύει γενικά στη Βαρκελώνη? Γενικότερα που αλλού θα μπορούσα να απευθυνθώ για σπίτι? Να σημειώσω ότι τα γνωστά σάιτ Idealista, fotocasa δεν απαντάνε.

Ελπίζω να μη σας κούρασα γιατί είπα πολλά είναι η αλήθεια. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.167 δευτερόλεπτα