Σαγράδα Φαμίλια

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1808 από dionisisath
Σαγράδα Φαμίλια δημιουργήθηκε από dionisisath
Η περίφημη εκκλησία της Βαρκελώνης Σαγράδα Φαμίλια, η οποία θεωρείται από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης παρά το γεγονός ότι είναι ημιτελής, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και να τελούνται σε αυτή θρησκευτικές λειτουργίες από το 2010, ανακοίνωσε ο αρχιτέκτονας Ζόρντι Μπόνετ. Ο Μπόνετ δήλωσε ότι εκτιμά πως οι επισκευαστικές εργασίες στο εσωτερικό της καθολικής βασιλικής θα έχουν ολοκληρωθεί 2010.
Η θρυλική εκκλησία της Σαγράδα Φαμίλια ( Αγία Οικογένεια) που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκάουντι (1852-1926) προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών που θαυμάζουν τις τρεις μεγάλες προσόψεις, τα αγάλματα που είναι σε φυσικό μέγεθος και τους εκπληκτικούς πυργίσκους της.
Το εσωτερικό του ναού ωστόσο επί χρόνια επισκευάζεται και η ύπαρξη των σκαλωσιών είναι σχεδόν μόνιμη.
Η εκκλησία άρχισε να κατασκευάζεται το 1882, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν πολλές φορές για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους--όπως ο εμφύλιος του 1936-1939, αλλά και η έλλειψη κονδυλίων. Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας, την οποία ο Γκάουντι ονειρευόταν να μετατρέψει στην εκκλησία για όλη την ανθρωπότητα, χρηματοδοτήθηκε από δωρεές ιδιωτών αλλά και από κονδύλια για τον τουρισμό.

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα