Πληροφορίες!

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10290 από gianna vl
Πληροφορίες! δημιουργήθηκε από gianna vl
Καλησπερα σε ολους!Απ'ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι από εσάς έχετε επισκεφθεί την Ισπανία πάνω από μία φορές και νομίζω πως θα μπορέσετε να μου δώσετε τα "φώτα" σας!Θέλω να επισκεφτώ τη Βαρκελώνη στα τέλη του Ιούλη με αρχές Αυγούστου και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο, αν γνωρίζετε, στο κέντρο της πόλης, για να είναι και εύκολες οι μετακινήσεις μου.Επίσης θα ήθελα να ξέρω ποια είναι τα μέρη στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να πάω στις τρεις ημέρες της διαμονής μου!Οποιαδήποτε πρόταση ή υπόδειξη είναι ευπρόσδεκτη,μια που δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στην Ισπανία.Ευχαριστώ!:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10581 από margie1992
Απαντήθηκε από margie1992 στο θέμα Πληροφορίες!
Γεια σου Γιαννα!
Περσι ημουν στη Βαρκελωνη και μπορω να σου δωσω ορισμένες πληροφορίες..
Εγω ομολογώ οτι δεν επισκεφτηκα πολλα απο τα μουσεια της πόλης αν και ειναι υπεροχα...sagrada familia ειναι ομως σιγουρα ενα απο αυτα που πρεπει να δεις...Στη Βαρκελωνη εχουν τρενα, μετρο και γενικοτερα οι συγκοινωνίες βοηθούν πολυ στη μετακίνηση οπότε δεν θα έχεις κανένα προβλημα με αυτο...Αν έχεις χρονο ωραία θα ήταν να πηγαινες και σε καποιο απο τα χωρια της Βαρκελωνης..Με το τρενο ειναι λιγη ωρα...Ενα μέρος για να βγεις το βραδυ ειναι το porto olympico..Εχει πολλα μπαρακια και καποια clubs...
Βασικα είναι παρα πολλα αυτα που θα μπορουσα να σου πω..Αυτα ειναι καποια που μου ήρθαν στο μυαλο..Αν όμως θες να ρωτησεις κατι πιο συγκεκριμενο ή οτιδηποτε αλλο για τη Βαρκελωνη μπορεις να στείλεις προσωπικο μύνημα και θα είναι χαρα μου να σε βοηθήσω..! Καλα να περάσεις και καλο καλοκαίρι!!

Muere lentamenete quien se transforma en esclavo del habito, repetiendo todos los dias los mismos trayectos...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10611 από Christina Telali
Απαντήθηκε από Christina Telali στο θέμα Πληροφορίες!
Καλησπέρα!!
Η Βαρκελώνη είναι μια πανέμορφη πόλη. Εγώ πήγα τον Μάρτιο κι έπαθα πλάκα. ;) Έχει πολλά που για να δεις. Μια καλή λύση είναι να πάρεις το Barcelona Bus Turístic, το οποίο έχει 3 διαδρομές. Μπορείς να δεις περισσότερα πράγματα έτσι και να κατέβεις όπου σ'αρέσει. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο site: www.barcelonaturisme.com .
Αυτό που για μένα αξίζει να δεις είναι το μαγικό συντριβάνι το οποίο όταν είχα πάει τον Μάρτιο, λειτουργούσε κάποιες ώρες Παρασκευή και Σάββατο.
Είμαι σίγουρη πως θα περάσεις τέλεια!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10614 από gianna vl
Απαντήθηκε από gianna vl στο θέμα Πληροφορίες!
Συγκεντρώνω πληροφορίες και τελικά δεν ξέρω τι θα πρωτοεπισκεφτώ στη Βαρκελώνη!Νομιζω ειναι πολλα αυτα που πρεπει να δω!Ο σύνδεσμος ήταν πολύ χρήσιμος!Ευχαριστώ πολύ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10615 από spy82
Απαντήθηκε από spy82 στο θέμα Πληροφορίες!
Καλημέρα!!

Καταρχήν εννοείται ότι σε ζηλεύω που θα πας στην Βαρκελώνη, εγώ έχω πάει τρεις φορές και κάθε φορά μου είναι πιο δύσκολη η αναχώρηση-εννοείται ότι η ιδέα να μείνω μόνιμα εκεί είναι στο μυαλό μου συνέχεια..

Προφανώς η βαρκελώνη είναι μία μεγάλη πόλη. Που σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει πολλά γούστα ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα. Τα προφανή θα τα δεις σε κάθε οδηγό. Εγώ θα σου πω τι ταίριαζε καλύτερα σε εμένα:
1. Ό,τι και να κάνεις θα πρέπει να πας να δεις εσωτερικά κάποιο από τα σπιτια του Gaudi.. Προσωπικά το αγαπημένο μου είναι το Batló αν και πολύ κοντά βρίσκεται και η Perdera. Το εισητήριο μπορεί να σου φανεί ακριβό, αξίζει όμως τα λεφτά του. Απαραιτητως να πάρεις audioguia, καταλαβαίνεις και εκτιμάς πολλά περισσότερα από την αρχιτεκτονική διάνοια αυτού του ανθρώπου.
2. Η Sagrada Familia και το Parc Güel βρίσκονται αρκετά κοντά. Κατά τη γνώμη μου η Sagrada Familia αξίζει να την δεις από έξω, κατά προτίμηση να διαβάσεις λίγο και κάποιον οδηγό που θα σου εξηγήσει τις δύο όψεις της εκκλησίας και το γιατί είναι τόσο διαφορετικά τα πρόσωπα μεταξύ τους. Στο εσωτερικό έχουν μονίμως έργα και είναι σαν ένα τεράστιο εργοτάξιο... σε σχέση με άλλα έργα του Gaudi δεν άξιζε τόσο ο χρόνος που αφιέρωσα. Το Parc Güel είναι αρκετά όμορφο και ό,τι έχει είναι ακριβώς ότι έχεις δει σε φωτογραφίες... Τα δύο σπιτάκια, η πλατεία με το συντριβανάκι που έχει τη σαύρα... Έχει πολύ ήλιο εκεί οπότε καλό είναι να προσέξεις να μην πας μεσημέρι. Επίσης έχει ένα σχετικό περπάτημα από την Sagrada, αλλά μην φανταστείς, κανά δεκάλεπτο (είναι ανηφορικά όμως). Κοντά εκεί βρίσκεται και το Hospital de Santa Creu... Εκεί δεν έχω πάει ακόμα αλλά αν έχεις διάθεση πρέπει να είναι ενδιαφέρον...
3. Εντύπωση μου έκανε την τελευταία φορά το Palau de la Musica Catalana. Βρίσκεται κοντά στη στάση του μετρό της Urquinanoa και αξίζει η ξενάγηση, αν και πιο πολύ από όλα θα αξίζει να πας σε συναύλια εκεί. Μπορείς να δεις στον ιστότοπό τους τι συναυλίες έχουν ( www.palaumusica.org/ ). Οι ξεναγήσεις γίνονται στα αγγλικά, καταλανικά και καστελιάνικα και στο site θα δεις και το πρόγραμμα. Επίσης την 21η Ιουνίου (Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής) θα είναι ανοιχτό για το κοινό ;) Το Palau βρίσκεται κοντά στο Passeig de Gracia οπότε μπορείς να το συνδυάσεις με το Casa Batló που σου ανέφερα πιο πάνω.
4. Η βόλτα στο λιμάνι είναι must, καλύτερα με ημέρα... Κυριακές έχει πολύ κόσμο-εννοείται και καταλαβαίνεις γιατί αυτός ο λαός μας ταιριάζει... Πάρε παρεό και όρμα! Εάν έχεις όρεξη μπορείς μετά να πας στο Museo d´Historia de Catalunya... Είναι ένα μουσείο με αρκετές δραστηριότητες που αναφέρονται στην ιστορία της Καταλωνίας, και μπορείς να χαζοχαρείς αρκετά μαθαίνοντας μαγικά ματζούνια και βάζοντας πανοπλίες χαχα!
5.Η Βαρκελώνη είναι γεμάτη μουσεία όπως έχεις καταλάβει.. Ένα από τα ωραία και σε πολύ ωραία μεριά είναι το Μουσείο του Πικάσο.. Εάν σε ενδιαφέρει η τέχνη κάνε μία βόλτα προς της συνοικία Born. Το πιο κοντινό μετρό είναι το Jaume I. Η συγκεκριμένη συνοικία είναι γεμάτη με τα πιο όμορφα μπαράκια και εστιατόρια για εμένα, και είναι εκεί που βγαίνουν και οι ίδιοι οι Ισπανοί. Οι φίλοι μου με είχανε πάει στο Bar Mundial, το οποίο βρισκότανε πίσω από την Carrer de la Princesa. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τον δρόμο, αλλά εννοείται ότι αν φτάσεις μέχρι εκεί και ρωτήσεις έναν βαρκελωνέζο θα σου πει. Εκεί ετοιμάσου να μιλήσεις ισπανικά (απαραιτήτως) και να δοκιμάσεις οστρακοειδή, εμάς μας παρήγγειλαν τα παιδιά και ήτανε υπέροχα. Κοντά στην περιοχή είναι επίσης η Santa Maria del Mar, η οποία πολύ μου άρεσε εμένα προσωπικά (περισσότερο από τον Catedral μιας και είχε πολύ πιο πολύ χρώμα που μου ταιριάζει) και φυσικά το Parc de Cuitadella, όπου έχει και τον ζωολογικό κήπο... Επίσης ωραία βόλτα αυτή.
6. Και μιας και έκανα την αναφορά στα φαγητά και τα μπαράκια, σου προτείνω τα μέρη που ανακάλυψα και τα οποία μου άρεσαν ιδαιτέρως, με την σαφή σύσταση να μην καθίσεις στην Las Ramblas ή στο λιμάνι για φαί, εκτός αν όντως θέλεις να το παίξεις τουρίστας... Δεν ξέρω αν είναι πιο ακριβά (στο λιμάνι είναι) αλλά στάνταρ αν είναι να φας μπριζόλα την τρως και σπίτι σου, σωστά;; Λοιπόν τα δύο που εχω να σου προτείνω είναι πολύ κοντά μεταξύ τους... Βρίσκονται κοντά στην Placa de Sant Jaume, όπου θα δεις δύο μεγάλα κτήρια, το ένα στεγάζει το Ayuntamiento de Barcelona. Η δεύτερη κάθετη από την πλατεία (όπως έρχεσαι από μετρό Jaume I, ή όπως πάς προς την Las Ramblas αντίστοιχα), ονομάζεται Calle San Domenec del Call. Στρίβεις δεξιά. Στο αριστερό σου χέρι, στο νούμερο 9 έχει την Vinatería del Call, στυλ υπόγειο όπου θα βρείς ωραία κρασιά (μπορείς να δοκιμάσεις και την cava, την παραδοσιακή καταλωνική ροζ σαμπάνια) και τάπας. Βασικά εγώ είχα πάει χειμώνα, οπότε ελπίζω να είναι ανοιχτό και δροσερό το καλοκαίρι. Εκεί δουλεύει και ο Jorge ο οποίος μαθαίνει ελληνικά και χαίρεται να τα εξασκεί όταν μπορεί, και τον οποίο μπορείτε να ρωτήσετε για το Bar Mundial και θα σας πει πως να πάτε. Λίγο πιο κάτω υπάρχουν δύο μαγαζιά. Το ένα είναι τσαγερί (δεν έχω πάει και δεν το προτείνω δεδομένης της ζέστης), το άλλο είναι το La Alcoba Azúl (στην ίδια οδό, νούμερο 14). Το μπαρ μπορεί να μην σου πει πολλά απέξω, μπαίνοντας θα ανακαλύψεις όμως πολλά... από το ίδιο το κτήριο (κλασσικό δείγμα του Barri Gotíc) έχει ακόμα τις πέτρινες αψίδες στους τοίχους, ενώ μπορείς να πάρεις μία γεύση από τους μεσαιωνικούς δρόμους κοιτώντας χαμηλά, καθώς έχουν βάλει γυαλί για να μπορεί ο καθένας να βλέπει.. ο καθρέφτης πίσω από το μπαρ έχει το Καλωσορίσατε σε πολλές γλώσσες (και ελληνικά καθώς για ένα φεγγάρι δούλευε μία ελληνίδα εκεί), ενώ στους τοιχούς θα δείς πίνακες οι οποίοι πωλούνται. Ο χώρος εννοείται είναι μικρός, μη περιμένεις πολλά, έτσι; Στο Barri Gotíc μου έχουν προτείνει και το El Setial, όπου δεν έχω πάει δυστυχώς ακόμα.. είναι στην οδό Regomir 11, πάλι κοντά στην Placa de Sant Jaume αλλά από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά. Εκεί έχει και μουσική τα βράδια, την έχει δε ένας Πορτογάλλος μποέμ τύπος με κοτσίδα... όλα τα λεφτά! Εμάς μας έλεγε αφοπλιστικά "Los portugues y los griegos somos los mas pobres de Europa... PERO... somos los mas felices"!!
7. Εάν φυσικά αποφασίσεις να μείνεις πιο προς την Las Ramblas για φαγητό σε πιο εξευρωπαϊσμένο περιβάλλον σου προτείνω το La Crema y La Nata (δεν είμαι σίγουρη για το όνομα, Crema έχει πάντως, δεν ξέρω αν ήτανε Crema Canela μετά και το γύριζε στις γεύσεις και όχι στον καλό τον κόσμο...) είχε ωραίο φαγητό θυμάμαι, και κολασμένα γλυκά. Βρίσκεται στην Placa Reial και μπορείς να θαυμάσεις τα ωραία φανάρια της πλατείας!! Επίσης στην είσοδο του Museo de la Cera (το οποίο δεν είχα επισκεφτεί) βρίσκεται το μπαράκι-καφετέρια El bosc de les fades... Παραμυθένιος χώρος, σπηλιές νερά πειρατές νεράιδες... και φυσικά τα βραδινά events... στο προτείνω έστω για την εμπειρία!
8. Τέλος πολύ δημοφιλές μέρος είναι το La Xampanyeria... Βέρο καταλωνικό μέρος, πάντα γεμάτο από καταλωνούς αλλά και ξένους... σου βάζω τα στοιχεία:
*Can paixano [la xampanyeria]
Lunes a Sábado
9 a 22:30
Carrer de la Reina Cristina 7
Barcelona.

Προφανώς σε φόρτωσα με τις τόσες πληροφοριες, η αλήθεια είναι ότι και μόνη σου θα ανακαλύψεις πολλές γωνιές στη Βαρκελώνη... Αααα το συντριβάνι μην ξεχάσεις, στο έχουνε πει και πιο πάνω... Θα έχει και πολύ κόσμο χεχε!

Να μας πεις εμπειρίες μόλις επιστρέψεις, εντάξει; Και να τα περάσεις τέλεια!!!!

Σπυριδούλα

...no está lo bello en las cosas, lo bello es como las ves..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10617 από gianna vl
Απαντήθηκε από gianna vl στο θέμα Πληροφορίες!
Σπυριδουλα πιο κατατοπιστικη δε νομιζω πως μπορούσες να γινεις!Εχω την αισθηση πως μου εκανες ηδη μια πρωτη ξεναγηση της πολης!Θα ηθελα να ημουν εκει τωρα!Δυστυχως ομως το ταξιδι μου αναβληθηκε και μαλλον θα γινει το Μαρτιο,φανταζεσαι απογοήτευση...το περιμενα πώς και πώς!Οπως και να'χει οι πληροφοριες για την πολη ειναι παντα ευπροσδεκτες μια που θα τις αξιοποιησω εν καιρω...Σ'ευχαριστω πολυ για την "νοερή" περιηγηση στη Βαρκελωνη!Σιγουρα θα μου φανουν χρησιμα οσα μου ειπες!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα