Γιωργής Χριστοδούλου live @ Mindradio.gr την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 23.00!

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #20496 από admin
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 23.00 ο Γιωργής Χριστοδούλου, ένας καλλιτέχνης με μεγάλη αγάπη για την Ισπανία, θα μας παρουσιάσει την δική του εκπομπή!

Listen Here: mindradio.gr/play.php?p=nwr
Chat Here: mindradio.gr/chatwindow.php

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωτοεμφανίζεται με την Αρλέτα στο θέατρο κολλεγίου Αθηνών. Ακολουθούν συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Κατόπιν αποφοιτεί με άριστα από τη δραματική σχολή,μελετάει τραγούδι και παίζει στο θέατρο ως το 2003 πάντα τραγουδώντας, σε πέντε μουσικές παραστάσεις (εθνικό θέατρο,θίασος Αλ.Βουγιουκλάκη,θίασος Χαλκιά-Παρτσαλάκη,Ξ.Καλογεροπούλου.δηπεθε Πάτρας και Λάρισας)

Συνεργάζεται με τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή και τραγουδά με την συνοδεία του στην κιθάρα σε θερινά και κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

Το Μάρτιο του 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του, με τίτλο "Γιαπωνέζικοι Κήποι" σε ερμηνεία και στίχους δικούς του και μουσική Σ.Παπασταύρου. Σε δύο από αυτά τα τραγούδια συμμετέχουν η Νένα Βενετσάνου και η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Ολο το 1998 τραγουδά τους Γιαπωνέζικους Κήπους σε μουσικές σκηνές και συναυλίες (Κοζάνη,Αμοργό,Ηράκλειο Κρήτης,Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας-Πεντέλη, Φεστιβάλ Euroconnections-Τhe sound of Europe in Prague-Πράγα).

Το 1999-2000 συμμετέχει τραγουδώντας στην παράσταση "Εδώ Λιλιπούπολη-20 χρόνια μετά"

Το Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι.

Τα καλοκαίρια του 2002 και 2003 συμμετέχει στην παράσταση Το παραμύθι χωρίς όνομα που ανέβασε το Θεσσαλικό Θέατρο (σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη) τραγουδώντας ζωντανά τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

To Mαϊο του 2003 κυκλοφορεί το Ε.Ρ "Δες το κι αλλιώς", με διασκευές σε γνωστές λαικές επιτυχίες οι οποίες μεταμορφώθηκαν πλήρως όπως το "Όλα τα λεφτά".

Από το 2003 ως το 2006 έγραψε τη μουσική για 5 θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων ήταν η "Ορέστεια"- Εθνικόθέατρο/ Πειραματική σκηνή."Οσκαρ" με το Δ.Λιγνάδη-θέατρο Ιλίσια, "Κι αέρας στα πανιά μας" επιθεώρηση του Λάκη Λαζόπουλου."Έρως θηλυκρατής" με την Αντιγόνη Βαλάκου στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου κ.α.

Το 2005 τραγουδάει μαζί με την Δήμητρα Γαλάνη και την Ηρώ στο πρώτο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Το 2006 ξεκινάει την συνεργασία του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη όπου μαζί δίνουν συναυλίες για 2 χρόνια στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τo 2006 πραγματοποίησε ένα δίσκο - tribute στη EUROVISION για λογαριασμό της ΕΡΤ με τίτλο "EUROREVISIONS" και συμμετοχές των Μ.Πυροβολάκη, Αν. Μπάμπαλη, Μίκρο, Ορχήστρα του 5ου Γαλαξία, Ευρυδίκη,Marsheau κ.α.

Το 2007 συμμετέχει με ένα τραγούδι στο δίσκο των Ντεμοντέ, Bossa Nova.

Την ίδια χρονιά ερμηνεύει τα τραγούδια του Cole Porter στην παράσταση American dream στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Κ.Ρήγου και συμμετέχει στα cd "Από κουρέλια νυφικό" (Σταμάτης Χατζηευσταθίου) και "Κάνε την αγάπη γιορτή"(Μίκρο).

Το 2007 επίσης κυκλοφορεί από τη Λύρα το άλμπουμ του,με τίτλο "Μην αλλάξεις ποτέ".

Το 2008 συνεργάζεται με τον ισπανό τραγουδοποιό Jordi Maranges δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και την Ισπανία με τίτλο "Transmediterranean express".

To καλοκαίρι του 2008 γράφει τα τραγούδια για την παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη σε στίχους του Μίνου Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.

Προτιμά τους μικρούς χώρους και τις μουσικές σκηνες κι έχει εμφανιστεί στο Κυτταρο Live, House of Art, Gazarte, Σταυρός του Νότου,Τσαι στη Σαχάρα,Cabaret Voltaire,Χαμάμ,Πυρήνας,Καφέ-Παράσταση,Μπαράκι του Βασίλη κ.α.

Το 2009 περιοδεύει με την μουσικη παρασταση "Cabaret Infantil" και μια ομαδα μουσικών με αυτό το όνομα,παίζοντας σε πολλές πόλεις της Ελλαδας,και συνεχίζει τη συνεργασία του με τον J.Maranges περιοδεύοντας στη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα

Ακομα,εμφανίζεται ως καλεσμένος της Αρλέτας, στην επιστροφή της στις ζωντανές εμφανίσεις επειτα από μακρόχρονη απουσία.

Το χειμώνα 2009-2010 υπογράφει κι ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων για την τηλεοπτική σειρά του Χ.Ρώμα και φτιάχνει τη μουσική για την επιθεώρηση "Θέλει η Ελλάδα να κρυφτεί" στο θεάτρο Αλίκη με πρωταγωνιστές τους Γ.Μαρίνο και Χρυσούλα Διαβάτη και για την παιδική παράσταση "Η πεντάμορφη και το τέρας" των Ξ.Καλογεροπούλου-Θ.Μοσχόπουλου στο θέατρο Πολιτεία στην Πάτρα.

Συνεργάζεται με την χορευτική ομάδα Athens lindy hop παρουσιάζοντας μια σειρά συναυλιών με χορό με τίτλο "Swing the night Out!"

Tην ανοιξη του 2011 κυκλοφορεί το πρώτο ισπανόφωνο και γαλλόφωνο άλμπουμ του με τίτλο Flaneur σε Ισπανία και Ελλάδα.

Το φθινόπωρο του 2011 περιοδεύει στην Ισπανία και παρουσιάζει το Flaneur στα ισπανικά ραδιοφώνα και τηλεοράσεις.

Eδώ και δύο χρόνια ζεί και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης

www.giorgis.es
Le Flâneur:

www.facebook.com/pages/Giorgis-Christodoulou/44118657416
twitter.com/Giorgis_Flaneur
www.myspace.com/giorgis_flaneur
www.dailymotion.com/Giorgisflaneur
www.youtube.com/giorgisflaneur

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα