ARAMATEIX & DEKREPITS LIVE IN ATHENS

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1502 από dionisisath
ARAMATEIX & DEKREPITS LIVE IN ATHENS δημιουργήθηκε από dionisisath
ARAMATEIX + DEKREPITS
LIVE IN ATHENS 26-02-2009, 21.30 μ.μ.
Mike's Irish Bar (χάρτης: www.mikesirishbar.gr/gr/map.asp )

Οι Καταλανοί Aramateix ξαναχτυπούν επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά μαζί με τους συμπατριώτες τους Dekrèpits, σε μια συναυλία που διοργανώνει εκ νέου ο Σύνδεσμος Φίλων Barcelona Αθήνας (Penya Barcelonista d'Atenes, www.barcelonistas.gr ) τη Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 21.00 το βραδυ. Μετά από την επιτυχία που γνώρισαν οι συναυλίες τους σε Αθήνα και Πάτρα το περασμένο Οκτώβρη, και μετά τη κυκλοφορία ενός εξαιρετικού δίσκου, οι Aramateix ξαναεπισκέπτονται τη χώρα μας για να μας ξανασυναρπάσουν με το εύθυμο και επαναστατικό τους folk-ska-rock, ξανά στο Mike's Irish Bar (Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι) και οι Dekrèpits τους ακολουθούν για μια γιορτή καταλανικού ska που θα μας μείνει αξέχαστη. Είσοδος 6 ευρώ. Την ίδια μέρα στις 12.00 με 14.00 το μεσημέρι οι Aramateix θα εμφανιστούν και θα παίξουν στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη στην ΕΤ1.

Ποιοί είναι οι Aramateix:
Οι Aramateix (ara mateix σημαίνει "εδώ και τώρα" στα καταλανικά και προφέρεται Αραματέις ή μάλλον Aramateish με αγγλικούς χαρακτήρες) δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 με επικεφαλής τον Fransesc Ribera "Titot" ο οποίος μέχρι μερικούς μήνες πριν ήταν ο τραγουδιστής των μεγάλων Brams που μεσουρανούσαν στο καταλανικό ροκ των 90's αλλα διαλυθηκαν το 2005. Ο Titot, ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στη μουσική (αλλά και στο θέατρο), συμμετέχει ταυτόχρονα σε πολλές μπάντες όπως οι Mesclat και οι Dijous Paella ενώ κάνει και τη κοινωνικο-πολιτική του σάτυρα ως "Josep Maria Cantimplora". Ο Titot είναι πασίγνωστος στη Καταλωνία. Ένας γερόλυκος του καταλανικού ρόκ που δε διστάζει ποτέ να εκφράσει τις αντιλήψεις του για την ανεξαρτησία των Països Catalans (καταλανικών χωρών) και τις ριζοσπαστικές του ιδέες, όχι μόνο μέσω των στίχων αλλά και σε συνεντεύξεις στη τηλεόραση, το τύπο και το ραδιόφωνο.

Η μουσική των Aramateix είναι ένα κράμα από rock, ska, reggae και καταλανικό folk. Οι ηλεκτρικές κιθάρες , τα ντραμς και το μπάσο συνοδεύονται από τέσσερα διαφορετικού είδους πνευστά, μεταξύ των οποίων βέβαια ξεχωρίζουν το tible και η tenora, παραδοσιακά καταλανικά πνευστά.

Εως τώρα έχουν βγάλει 2 albums, το "Aramateix" και το "300 anys". To 300 anys κυκλοφόρησε τον Οκτωβρη του 2008 και σίγουρα δείχνει ότι το grup έχει δουλέψει αρκετά ώστε να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και τα κατάφερε.


H επίσημη σελίδα των Aramateix:
www.aramateix.cat
To myspace των Aramateix:
www.myspace.com/aramateix2007


Το Γεναρη που περασε βγηκε και το videoclip του τραγουδιου "Mal d'Almansa":


Άλλα videos με τους Aramateix:
"El Pont de Mostar" live

"Intro – El General" in Barcelona

"300 anys" in Barcelona (pt1)

"300 anys" in Barcelona (pt 2)

"Lluitadors" in Barcelona (pt1)

"Lluitadors" in Barcelona (pt2)

"El pont de Mostar" in Roda de Ter (pt1)

"El pont de Mostar" in Roda de Ter (pt2)

"Be" in Porqueres


Videos από τη προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα (όχι πολύ καθαρά πάντως):









Ποιοί είναι οι Dekrèpits:

Οι Dekrèpits είναι ένα μαχητικό ska-reggae-rock group, με folk ευαισθησίες. Σχηματίστηκαν στο Alt Empordà της Καταλωνίας στα τέλη του 2003 και μετά από τη διάλυση των Skamot Empordà άρχισαν να δουλεύουν πάνω σε αυτό το project, το οποίο σχηματίστηκε ολοκληρωτικά με νέες προσθήκες στις αρχές του 2004. Η ιδεολογία των Dekrèpits είναι ξεκάθαρα η κοινωνική κριτική, κυρήσσοντας και προασπίζοντας τα ιδεώδη που θεωρούν βασικά για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το όραμα των ελεύθερων και σοσιαλιστικών Καταλανικών Χωρών (από τη Fraga ως το Maó και από το Salses ως το Guardamar) που τους προσδιορίζουν ως λαό. Βασίζουν τη μουσική τους σε ρυθμούς reggae και ska αλλά όλα αυτά με πινελιές folk, χάρη στο εξαιρετικό ακορντεόν τους. Η ομάδα πνευστών τους έχει ένα πολύ υψηλό μουσικό επίπεδο και το σχήμα ολοκληρώνουν φυσικά το μπάσο, τα τύμπανα, η κιθάρα και η φωνή. Δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο να δημιουργούν μουσική στα καταλανικά, τη γλώσσα της χώρας τους και αντιλαμβάνονται τη μουσική ως έναν ακόμα τρόπο για κοινωνικούς αγώνες και επίσης έναν ακόμα τρόπο να εμπλουτίζουν τη κουλτούρα τους. Dekrèpits (φθαρμένοι) αλλά ποτέ συμβιβασμένοι... "ή βρίσκουμε το δρόμο ή τον ανοίγουμε εμείς!"

www.dekrepits.cat : (ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΥΣ ALBUMS!!)
www.myspace.com/dekrepits
blogs.ccrtvi.com/dekrepits.php
www.reverbnation.com/dekrèpits
www.fotolog.com/dekrepits

Και μερικά videos με τους Dekrèpits:




Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1508 από admin
Απαντήθηκε από admin στο θέμα ARAMATEIX & DEKREPITS LIVE IN ATHENS
Τελικά έχετε γίνει κολλητοί με αυτούς :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1510 από dionisisath
Απαντήθηκε από dionisisath στο θέμα ARAMATEIX & DEKREPITS LIVE IN ATHENS
Hola amigo...Τους ξέρει καλα ενα παλικαρι στην Penya και αυτος τους κανονιζει εμφανισεις στην Ελλαδα :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1647 από dionisisath
Απαντήθηκε από dionisisath στο θέμα ARAMATEIX & DEKREPITS LIVE IN ATHENS
Αποψε το βράδυ το πάρτι!!!!!! Οσοι πιστοί, προσέλθετε! :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.150 δευτερόλεπτα