«Αυτός ο θρίαμβος δεν είναι προσωπικός»

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #614 από admin
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: «Αυτός ο θρίαμβος δεν είναι προσωπικός»

Για να δούμε τι θα γίνει και στις ισπανικές αίθουσες...πάντως δεν νομίζω να έχει την ίδια επιτυχία που είχε και δω...βέβαια θα πάνε και πολλοί για περιέργεια και φυσικά για τα ονόματα, αλλά οι κριτικές λογικά δεν θα είναι καλές...εκτός και αν γίνει αυτό που έγινε εδώ, να σκεπάζουν περίτεχνα όλα τα αρνητικά του, που είναι και πολλά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #615 από Jana
Hola admin!
Εμενα μου αρεσε η ταινια του Σμαραγδη, ισως γιατι στην αρχη δεν περιμενα πολλα. Ημουν στην Ελλαδα οταν αρχισε να προβαλλεται, απ' οτι θυμαμαι οι κριτικοι δεν ηταν ιδιαιτερα θετικοι, εγω μαλιστα το θεωρησα αδικο. Ενταξει, η προωθηση της ταινιας ηταν τετοια που ακουγες παντου γι' αυτην εκεινο τον καιρο, αλλα αυτο δεν ηταν κριτικη αλλα μονο παρουσιαση, δικαιολογημενη για μια τοσο μεγαλη παραγωγη. Κατα τη γνωμη μου -περα απο την παραγωγη, τα ονοματα και την προωθηση- η ταινια ειχε φωτια (κι αυτο ειναι πολυ σημαντικο για μενα) και ειχε και σε καποιο βαθμο απεικονιση, του φωτος του Γκρεκο, κατι το οποιο δεν το περιμενα και με συγκινησε πολυ. Απο τους ηθοποιους ο Νικ Ασντον, δεν ηταν κακος, ακροβατουσε αναμεσα στο ποιος ειναι (ο Γκρεκο) και στο πως φαινεται (το εργο του), κατι λογικο αν σκεφτεις οτι η ταινια βασιζεται σε αυτην την ακροβασια (του καλου και του κακου, του ανθρωπινου και της τεχνης...). Ο Λαζοπουλος ηταν πολυ καλος, ετσι βουβα και εσωτερικα που επαιζε. Αλλα βεβαια, για μενα ο καλυτερος ρολος ηταν ο ιεροεξεταστης, ο Χουαν Ντιεγκο Μποτο, μια πραγματικη αποκαλυψη! (Παιζει Αμλετ αυτον τον καιρο σε περιοδια αλλα δυστυχως δεν τον εχω πετυχει ακομα). Τωρα, μπορει η ταινια να ειχε και αρνητικα (οπως ;), μπορει η φορμα της να ειναι μια φορμα ταινιας δυτικης... αλλα εγω και μονο που ειδα το φως τη στιγμη που ο Γκρεκο ζωγραφιζε τον πινακα "Η ταφή του κόμη Οργκάθ" ή το πως η ταινια επιασε οτι ο Γκρεκο δεν ζωγραφιζε αγιους και σκηνικα της εκκλησιας αλλα ανθρωπους που μεσα τους εκαιγε η φωτια... ε, για μενα αξιζε τον κοπο! Ειδα μαλιστα πριν λιγες μερες και την (μικρη) εκθεση του Γκρεκο στη Σαραγοσα και χαρηκε ιδιαιτερα!
Οπως καταλαβες, αγαπω τον Γκρεκο και η ταινια μου μιλησε προσωπικα. Περιμενω να δω τι αντιδρασεις θα εχει και στην Ισπανια....
hasta luego!

laversiondejana.blogspot.com

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #618 από admin
Οι κριτικές ήταν γενικά καλές, καλύτερες απ'ότι περίμενα..για τους λόγους που έχω γράψει παλιότερα .

Μερικές κριτικές:
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E5%EB+%E3%EA%F1%E5%EA%EF&a=&id=64726416
http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/default.aspx?id=8357
http://www.lifo.gr/content/x3/376.html
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4256257&publDate=18/10/2007

Περί ορέξεως πάντως...:)

Last edit: 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #620 από Jana
Querido Admin!
Το παλιοτερο σου κειμενο δεν το ειχα δει, τωρα το διαβασα και καταλαβα τι δεν σου αρεσε. Για τις ιστορικες ανακριβειες δεν ξερω, δεν ειμαι τοσο ενημερωμενη για την εποχη. Εμενα μου αρεσε που ειχε ψυχη η ταινια. Για την ελληνικοτητα του Γκρεκο οποιος θελει να την εκμεταλευτει για να τονωσει το ηθικο των ελληνων αυτο ειναι δικο του προβλημα, οχι δικο μου. Φυσικα ο Γκρεκο ηταν ταλεντο μεγαλο, οχι επειδη ηταν ελληνας. Αυτο ετσι κι αλλιως ειναι γελειο.
Οι κριτικες που εριξα μια ματια μου φαινεται οτι λενε και τα υπερ και τα κατα, οποτε για μενα δεν θεωρουνται απλως θετικες. Εξαλλου οταν εχεις μια τετοια μεγαλη καλοστημενη παραγωγη να πεις οτι δεν ειναι μια μεγαλη καλοστημενη παραγωγη; Αυτο ειναι γεγονος οχι κριτικη, λεω εγω τωρα. Φυσικα γουστα ειναι αυτα, ο καθενας κατι νιωθει, κατι επιλεγει, περι ορεξεως...
Un saludo :)

laversiondejana.blogspot.com

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.149 δευτερόλεπτα