Οι σύλλογοι Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας προσκαλούν σε διάλογο

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #4730 από Maraki
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Οι σύλλογοι Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας προσκαλούν σε διάλογο

Ευχαριστώ admin που το μετέφερες από το φόρουμ και το έβαλες στην κεντρική σελίδα γιατί εγώ χτες που το ποσταρα στο φόρουμ, ξέχασα να το βάλω και ως άρθρο..
:blush:

El espíritu humano avanza de continuo, pero siempre en espiral.
Goethe
Last edit: 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Maraki.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #5098 από gaditana
FUENTE: dlv.gr / Σύλλογος Καθηγητών Της Γερμανικής Γλώσσας Στην Ελλαδα (ΣΥΚΑΓΕ)

31-08-2009: Συνάντηση του ΣΥΚΑΓΕ-DLV -και των υπόλοιπων συλλογικών φορέων καθηγητών ξένων γλωσσών- με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Μπαμπινιώτη κατόπιν προσκλήσεως του δεύτερου. Σύμφωνα με ενημέρωση η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι προτάσεις των Συλλόγων (2 Σύλλογοι Αγγλικής, 3 Σύλλογοι Γαλλικής, 2 Σύλλογοι Γερμανικής, 1 Σύλλογος Ιταλικής, Ισπανικής) έγιναν αποδεκτές, σε σημείο που προκάλεσε την έκπληξη των εκπροσώπων των κλάδων-ειδικοτήτων, αφού αυτές αποτελούσαν στην ουσία την εισήγηση του κ. Μπαμπινιώτη.

Το Σάββατο 5/9 αναμένεται κοινή συνάντηση των Συλλόγων (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Ισπανικών).Τί ειπώθηκε στη συνάντηση

1. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αθμιας και Βθμιας Εκπσης κ. Γ. Μπαμπινιώτης τάχθηκε εξ' αρχής υπέρ της πολυγλωσσίας ("Αγκαλιάζω την γλωσσική πολυμορφία. Θεωρώ την κυριαρχία της Αγγλικής επί κακώ".).

2. Ενίσχυση του ρόλου και της σημασίας της ξένης γλώσσας στο δημόσιο σχολείο, ώστε το μάθημα της ξένης γλώσσας να μην απαξιώνεται.

3. Η ξένη γλώσσα να γίνει κύριο μάθημα στα σχολεία.

4. Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής της ξένης γλώσσας. Δηλ. όλες οι γλώσσες θα είναι ισότιμες. Δεν θα υπάρχει δηλ. η Α' ξένη γλώσσα και οι Β' ξένες γλώσσες.

5. Οι Σύλλογοι θα έχουν λόγο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα.

6. Οι μαθητές οφείλουν να εκμανθάνουν στο δημόσιο σχολείο 2 ξένες γλώσσες, όχι γιατί το θέλει η Ε.Ε., αλλά επειδή είναι αναγκαίο και συνιστούν εφόδιο.

7. Οι ξένες γλώσσες να διδάσκονται σε επίπεδα.

8. Διευρυμένο ωράριο διδασκαλίας. [Σημ.: Δεν υπάρχει ωστόσο καμια απόλυτη διευκρίνηση ως προς αυτό].

9. Συνεργασία των συναδέλφων των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων μέσα στο σχολείο.

10. Η β΄ ξένη γλώσσα δε μπορεί να έχει τον ίδιο αριθμό ωρών με την πρώτη ξένη γλώσσα. (Σημ.: Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΓΕ-DLV επισημαίνοντας την αντίφαση σε σχέση με τα σημεία 3, 6, 7, τονίζοντας την ανάγκη για την 3ωρη εβδομαδιαία διδασκαλία και τη διδασκαλία σε επίπεδα).

11. Ουσιαστική αναβάθμιση της ξένης γλώσσας στο Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.

12. Σαφήνεια ως προς το επίπεδο γνώσης της ξένης γλώσσας που θα πρέπει να έχει αποκτήσει ο μαθητής στη διάρκεια της 9χρονης εκπαίδευσής του και σχετική πιστοποίηση μέσα από το σχολείο.

13. Τον Οκτώβριο αναμένεται νέα συνάντηση και κατάθεση προτάσεων από τους Συλλόγους.

14. Συμμετοχή του βαθμού της ξένης γλώσσας για την Γθμια Εκπαίδευση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα