Τα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου και Λυκείου. Νέα προβλήματα για τους ΠΕ34 και ΠΕ40

Περισσότερα
Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24063 από Mikel Lejarza Eguía
Όσον αφορά το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, είτε πρόκειται περί παράλειψης η μη αναγραφή των κωδικών ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στο κουτί του Excel στην Α' Ανάθεση, είτε το διδακτικό αντικείμενο - μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής) στο Γυμνάσιο θα διδάσκεται πλέον μόνο από όσους μόνιμους καθηγητές Γαλλικής και Γερμανικής διαθέτουν και πτυχίο Ιταλικής ή Ισπανικής Φιλολογίας και έχουν αναγνωρίσει δεύτερη ειδικότητα.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές Γαλλικής που διαθέτουν και πτυχίο Ισπανικής Φιλολογίας και έχουν ήδη αναγνωρίσει δεύτερη ειδικότητα για να διδάσκουν Ισπανικά και να συμπληρώνουν το εβδομαδιαίο ωράριό τους.

Γι'αυτό πιστεύω ότι δεν αναγράφονονται οι κωδικοί ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής.

Όσον αφορά το νέο μη οριστικοποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α' Λυκείου που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν νομίζω ότι πρόκειται περί λάθους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα επέλεγαν μαζικά, αν τους δινόταν η ευκαιρία, την Ιταλική ή την Ισπανική γλώσσα.

Έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν στο νέο μη οριστικοποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α' Λυκείου μόνο τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής).

Διατηρούν τυπικά τους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής, αλλά ουσιαστικά καταργούν το διδακτικό αντικείμενο - μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής) από το νέο μη οριστικοποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α' Λυκείου.

Λυπάμαι που θα το πώ αλλά η μαφία ωχριά μπροστά στις μηχανορραφίες που επεξεργάζονται εδώ και χρόνια εν κρυπτώ οι παρατρεχάμενοι στο Υπουργείο Παιδείας με τη βοήθεια κάποιων κρατικοδίαιτων σκληροπυρηνικών συνδικαλιστών συναδέλφων άλλων συναφών ειδικοτήτων, οι οποίοι θεωρούν ότι οι σχολικές αίθουσες είναι τσιφλίκι του παππού τους και ότι οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να μάθουν άλλη ξένη γλώσσα πέραν της Γαλλικής ή της Γερμανικής.

Να μην ξεφύγει κανείς από το γαλλογερμανικό μαντρί.

Το μόνο που δεν έχουν σκεφτεί ακόμη είναι να συλλάβουν όποιον/όποια έχει αποφοιτήσει από τα τμήματα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ και Ε.Κ.Π.Α, ή Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π, ή της κατηργημένης Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και Διδακτική της ως Ξένης του Ιονίου και να τον/την εκτελέσουν στον τοίχο της Καισαριανής.

Δεν πειράζει, αυτοί που σκάβουν τον λάκκο των άλλων, κάποια στιγμή πέφτουν μέσα στο λάκκο που έσκαψαν.

Τα λογύδρια περί Πολυγλωσσίας από δήθεν Επιστημιονικές Ενώσεις - Συλλόγους συναφών ειδικοτήτων είναι μόνο για Ημερίδες - Συνέδρια, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Όσο για τις πολιτικές ηγεσίες που στοιχειώνουν με τους παρατρεχάμενούς τους το Υπουργείο Παιδείας και επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό με το διορισμό της κάθε λογής μετακλητής κουστωδίας, τις γράφω στ'α................. μου, είτε πρόκειται για τις προηγούμενες, τις τωρινές και τις επόμενες.

Δεν πιστεύω σε κανέναν π...............................η.
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Mikel Lejarza Eguía.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": hispanista_griego

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.149 δευτερόλεπτα