Κάλεσμα ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Ϊ.Γ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16997 από admin

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16998 από Mikel Lejarza Eguía
Nα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο, ο νέος Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής, να προσφύγει σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήδη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής απέστειλε μήνυμα στα μέλη του για να προσβάλλουν ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου (Συμβούλιο Επικρατείας) με την αίτηση άσκησης ακυρώσεως κατά της Υπουργικής Απόφασης καθώς και αίτησης αναστολής εκτελέσεως (ασφαλιστικά μέτρα).

Ο νέος Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής πρέπει να προβεί άμεσα σε όλες ανεξαιρέτως τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό την ακύρωση της νέας Υπουργικής Απόφασης που θίγει βάναυσα τα συμφέροντα του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής.

Παρακαλώ το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ να ενημερώσει όλους του καθηγητές Ισπανικής, μέσω κάποιας ανακοίνωσης για την επόμενη μέρα του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής, καθώς και για την ημερομηνία σύστασης στο Πρωτοδικείο του νέου Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17001 από maria1
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δέσουν αυτά τα δύο καθώς τα ιταλικά έχουν ΑΣΕΠ, έχουν 338 νομίζω επιτυχόντες, έχουν 32 μόνιμους και κάτι λίγες οργανικές, ήταν πιο επιτυχημένα ίσως διότι ήταν ένα χρόνο παραπάνω στην εκπαίδευση με 29000 και πλέον μαθητές ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών γυμνασίου, αυτά θα βοηθήσουν την εκδίκαση, η σύμπλευση με τα ισπανικά χωρίς τα παραπάνω θα ήταν αυτοκτονία, τα ιταλικά πρέπει για να προασπίσουν τους καθηγητές τους να πάνε μόνα τους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17003 από Mikel Lejarza Eguía
H Yπουργική Απόφαση αφορά και τους καθηγητές του νεοσύστατου κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στην εργασία.

Η συγκεκριμένη πολιτική αφανισμού των νέων ξένων γλωσσών επιλογής (Ιταλική, Ισπανική) του Υπουργείου Παιδείας, δεν είναι κλαδικό ζήτημα και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ζήτημα ενός ξεχωριστού κλάδου.

Εχω τονίσει επανειλημμένα ότι πρόκειται για συνειδητή θεσμική περιθωριοποίηση των νέων ξένων γλωσσών επιλογής (Ιταλική, Ισπανική) εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17004 από maria1
η άποψη μου είναι, αν και ψυχικά είμαι μαζί σου, η λογική λέει άλλα, εμμένω στην σκέψη μου, φυσικά άλλοι κρίνουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17007 από aris7
Μιλώντας σε προηγούμενο θέμα για το απαράδεκτο φαινόμενο κάποιος να έχει το δικαίωμα ταυτόχρονα να αιτείται τον διορισμό του σε δυο ή και περισσότερες θέσεις ή ειδικότητες, μεμφόμουν προφανώς το υπουργείο για τις παράλογες πρακτικές του και όχι αυτούς που τελικά κάνουν την χρήση αυτού του δικαιώματος (και σίγουρα δεν αμφισβητώ την αξιοσύνη τους, το αντίθετο μάλιστα). Απλά είναι υπηρέτες δυο αφεντάδων και ως γνωστόν το να υπηρετείς δυο από δαύτους δεν είναι και εύκολο (ασχέτως αν κάποιοι τα καταφέρνουν καλά ακόμα και σε αυτό!). Είναι σαφές, ότι κάποια στιγμή θα καλούνταν να διαλέξουν έναν από τους δυο αφεντάδες τους, και τώρα …ο σώζων εαυτό σωθήτω.

Για τα ισπανό-και-κάτι-άλλο έφτασε αυτή η στιγμή της επιλογής.
Αν λοιπόν κάποιος είναι ισπανό-και-γαλλικός ή αν είναι ισπανό-και-ιταλικός ή ισπανό-και-ότι-να-‘ναι ή ισπανό-και-ότι-κάτσει ως τί θα παλέψει στους συλλόγους και στα όργανα?
Ως ισπανός ως ιταλός ως γάλλος ή ως ότι να ‘ναι.
Μάλλον ως ότι κάτσει!

Por cierto, τελικά, με αυτά και με τούτα, η θέση της Χίου, τι έγινε? Έμεινε κενή έτσι?

Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει όσα πτυχία θέλει (προφανώς). Δεν ειναι εκει το θεμα.

Όποιοι όμως είδαν σαν καβατζούλα και σαν ευκαιριακή συγκομιδή μορίων τον ωρομίσθιο διορισμό τους σε έναν αδύναμο ΠΕ40 το μόνο που κατάφερε είναι να τον οδηγήσει πιο κοντά στην διάλυση. Ας μην το παίζουν λοιπόν ούτε θύματα των , ούτε μεσοπιασμένοι από τις μετακομίσεις ψελλίζοντας μισόλογα και να μουρμουρίζοντας δικαιολογίες και νουμεράκια.

Ο έχων δυο βαρκούλες καβαλάει την άλλη όταν η πρώτη βουλιάζει (με κοσμάκη μέσα αλλά ποιός σκάει. Εμείς να ‘μαστε καλά μιας και μιλάμε γαλλογερμανικά...Α και ιταλικά! Ξάχασα!...Που έχουνε και οργανικές θέσεις. Δεν είμαστε ίσα και όμοια!…).
Ποιός θα ενδιαφερθεί για την τύχη του ΠΕ40 όταν του χρόνου ο διορισμός θα τον βρει αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα και θριαμβολογώντας τάχα ταπεινά για τις φιέστες που οργανώνει.

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι.

Μην ξεχνάτε: ΟΛΟΙ είμαστε ΙΣΟΙ στον ΑΓΩΝΑ και στην ΕΡΓΑΣΙΑ (αλλά κάποιοι ειναι ΠΙΟ ΙΣΟΙ απο τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ).

Άρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα