Υπαγωγή των αποφοίτων της Ειδίκευσης «Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και Διδακτικής της ως Ξένης» του Ιονίου στον κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12585 από hispanista
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Υπαγωγή των αποφοίτων της Ειδίκευσης «Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και Διδακτικής της ως Ξένης» του Ιονίου στον κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής

Απίστευτο αυτό που πέτυχες, Νίκο! Μιας και οι συμφοιτητές μου δεν αξιώνονται να πουν ένα ευχαριστώ, παρόλο που οι περισσότεροι το έμαθαν, το λέω εγώ εκ μέρους τους! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12587 από Mikel Lejarza Eguía
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστημονικούς συνεργάτες της Boυλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ του Νομού Έβρου, κας Ελένης Τσιαούση, καθώς και την ίδια την κα Ελένη Τσιαούση, η οποία αντιλαμβανόμενη τη χρόνια αδικία είς βάρος των αποφοίτων της Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του Ιονίου, ευαισθητοποίησε την ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση.

Όταν θα εκδοθεί και θα δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ στο www.ispania.gr .

Είτε είναι κάποιος καθηγητής Ισπανικής από το Ε.Α.Π, είτε είναι κάποιος καθηγητής Ισπανικής από το Ιόνιο, είτε είναι κάποιος καθηγητής Ισπανικής από το Ε.Κ.Π.Α αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ούτε και οι μικρές διαφοροποιήσεις στα προγράμματα σπουδών των 3 πανεπιστημιακών τμημάτων της Ισπανικής.

Ο νεοσύστατος κλάδος ΠΕ 40 Ισπανικής χρειάζεται καθηγητές Ισπανικής. Οι διάφοροι αποκλεισμοί ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν ωφελούν το νεοσύστατο κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της έλλειψης πιστώσεων για προσλήψεις καθηγητών Ισπανικής, λόγω της μη εφαρμογής των εγκυκλίων για τη δεύτερη ξένη γλώσσα, καθώς και της αντιπαλότητας που επικρατεί με άλλους παλαιούς ξενόγλωσσους κλάδους (ΠΕ 05 Γαλλικής και ΠΕ 07 Γερμανικής).

Στις σχολικές μονάδες ζητούν καθηγητές Ισπανικής, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιό από τα 3 πανεπιστημιακά τμήματα της Ισπανικής έχει φοιτήσει ο κάθε καθηγητής Ισπανικής.

O νεοσύστατος κλάδος ΠΕ 40 Ισπανικής έχει ανάγκη από ένα ενιαίο Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από συντονισμό, εγρήγορση, δραστηριοποίηση, μαζικότητα, διαφάνεια και θα εκπροσωπεί με υπευθυνότητα τον κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής στη Δημόσια και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ, ο κλάδος ΠΕ 40 Ισπανικής εκπροσωπήθηκε από 4 διαφορετικούς Συλλόγους, ενώ οι Καθηγητές Ιταλικής εκπροσωπήθηκαν από τον μοναδικό Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής που υφίσταται.

Προτείνω στο διαχειριστή του www.ispania.gr τη διενέργεια δημοψηφίσματος στα μέλη του www.ispania.gr με ερώτημα την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα απαρτίζεται από τους απόφοιτους - καθηγητές Ισπανικής του Ε.Κ.Π.Α, τους απόφοιτους -καθηγητές Ισπανικής του Ε.Α.Π, καθώς και από τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο ΠΕ 40 συναδέλφους - καθηγητές Ισπανικής του Ιονίου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12588 από Mikel Lejarza Eguía
Επιπλέον, ξέχασα να προσθέσω ότι μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας: www.alfavita.gr/artro.php?id=12296

και τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ θα έπρεπε να είχε ήδη εκδοθεί κάποιο Δελτίο Τύπου από τους Συλλόγους Καθηγητών Ισπανικής, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής εξέδωσε αρκετά Δελτία Τύπου: www.alfavita.gr/artro.php?id=12673

www.alfavita.gr/artro.php?id=12826

www.alfavita.gr/artro.php?id=12994


Για τα επαγγελματικά δικαιώματα όμως των αποφοίτων της Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του Ιονίου είχε εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση από τον ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ: www.ispania.gr/eidhseis/ispanika-ekpaide...55-anakoinwsh-paspif
Last edit: 13 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Mikel Lejarza Eguía.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12590 από angelakapa
Μη μας αδικείς Βίκυ, φυσικά ευχαριστούμε πολύ, να'ναι καλά όσοι ενήργησαν σε αυτή την κατεύθυνση!
Πέραν αυτού, είναι τραγικό σε τούτη τη χώρα να απαιτείται αγώνας για το αυτονόητο...Αλλά ας μη γκρινιάζουμε: τέλος καλό, όλα καλά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12591 από angelakapa
Υ.Γ. Όταν και αν περάσετε από Κέρκυρα, εννοείται ότι κερνάω ουζάκι και μεζέ στο Λιστόν!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12592 από isminikerk
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και γω με την σειρά μου τον Νίκο, που χωρίς να χει κανένα προσωπικό όφελος συνέβαλε σ αυτήν την προσπάθεια και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και την Κυρία Ελένη Τσιαούση γαι την συμπαράστασή της και το ενδιαφέρον που έδειξε!

Υ.Γ. δεν νομίζω οτι οι συμφοιτητές μου ξεχνούν να πουν ευχαριστώ, απλά ακόμη δεν έχει φτάσει στα αυτιά όλων των αποφοίτων...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα