Βράβευση Google

Περισσότερα
15 Χρόνια 9 Μήνες πριν #235 από dionisisath
Βράβευση Google δημιουργήθηκε από dionisisath
Το Google τιμήθηκε με το φετεινό Βραβείο του Πρίγκιπα των Αστούριας για την Επικοινωνία.
Το Google, η γνωστή σε όλους αμερικανική μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, τιμήθηκε με το φετεινό Βραβείο του Πρίγκιπα των Αστούριας για την Επικοινωνία, ανακοίνωσε σήμερα η κριτική επιτροπή του Οβιέδο, στη βόρεια Ισπανία.
Η απονομή του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ, θα γίνει επισήμως τον Οκτώβριο από τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Φίλιππο.
Το Google, συνιδρυτές του οποίου είναι ο Σέρτζι Μπριν και ο Λάρι Πέιτζ, κατέστησε δυνατή "μια γιγάντια πολιτιστική επανάσταση" σε μόλις μία δεκαετία, ευνοώντας την πρόσβαση στη γνώση στο Διαδίκτυο, "πέραν ιδεολογικών, οικονομικών, γλωσσολογικών ή ρατσιστικών φραγμών", ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή.
Το αντίστοιχο περσινό βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας για την Επικοινωνία είχε απονεμηθεί στις επιστημονικές επιθεωρήσεις Science και Nature. Πρόπερσι είχε δοθεί στο περιοδικό National Geographic.
Το Google επελέγη φέτος μεταξύ 24 άλλων υποψηφιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum και το δημόσιο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Τα βραβεία Πρίγκιπας των Αστούριας, τα οποία θεωρούνται τα ισπανικά Νόμπελ, χωρίζονται σε 8 κατηγορίες και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.



Tηλεγράφημα του ΑΠΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.281 δευτερόλεπτα