Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Περού

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22146 από ΑΚΗΣ
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.kathimerini.gr , επ΄ουδενί λόγω διεκδικώ πνευματικά δικαιώματα.


Περού: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση – σύντομα ο ανασχηματισμός

Όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο Περού υπέβαλαν απόψε τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της χώρας Ογιάντα Ουμάλα, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας Αλμπέρτο Τεχάδα.

"Όλοι οι υπουργοί παραιτήθηκαν», είπε στους δημοσιογράφους ο Τεχάδα.

Η παραίτηση της κυβέρνησης -λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο ανάληψης των καθηκόντων της- ήταν αναμενόμενη και δίνει τη δυνατότητα στον Ουμάλα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Δύο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος θα επιλέξει πιθανότατα τον μέχρι σήμερα υπουργό Δικαιοσύνης Χουάν Χιμένες για τη θέση του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kat..._1_23/07/2012_453443
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by ΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22151 από ΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΑΚΗΣ στο θέμα Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Περού
Ο Χουάν Χιμένες νέος πρωθυπουργός του Περού

Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον δικηγόρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χουάν Χιμένες στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.
Ο 47χρονος Χιμένες, αντικαθιστά τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές ο οποίος οδήγησε το στρατό στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα.
Ο Ουμάλα διόρισε εκ νέου στη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Λουίς Μιγκέλ Καστίγια που θεωρείται «αγαπημένος» των επενδυτών και στη θέση του υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας τον Χόρχε Μερίνο.
Η τοποθέτηση του δημοφιλούς Χουάν Χιμένες στη θέση του πρωθυπουργού μπορεί να βοηθήσει τον πρόεδρο Ουμάλα να ξεπεράσει την κρίση εξ αιτίας της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τον προηγούμενο πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές.

ΠΗΓΗ : news.pathfinder.gr/world/news/801196.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα