don quijote

Περισσότερα
13 Χρόνια 5 Μήνες πριν #12381 από capel
don quijote δημιουργήθηκε από capel
Οι επίσημοι «φύλακες» της ισπανικής γλώσσας, η Real Academia Espanola εγκαινίασαν την προηγούμενη Πέμπτη, στο YouTube, μια ισπανική ανάγνωση του διασημότερου αριστουργήματος της ισπανόφωνης λογοτεχνίας «Δον Κιχώτης», με σκοπό την προώθηση της χρήσης της ισπανικής γλώσσας στο Διαδίκτυο.

Το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που είδε το φως το 1605, χωρίστηκε σε 2.149 επιμέρους τμήματα, το καθένα από τα οποία θα αναγνωσθεί από μέλη της ισπανικής Βασιλικής Ακαδημίας, καθώς και από εθελοντές από όλα τα μέρη του κόσμου, προκειμένου να φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα επιμερισμού βίντεο.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση www.youtube.com/elquijote . Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ένα από τα τμήματα του μυθιστορήματος θα ανατεθεί σε κάθε εθελοντή και αφού το διαβάσουν στα ισπανικά μαγνητοσκοπώντας το, θα το ανεβάσουν στο διαδικτυακό τόπο. Μόνη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι «γεωγραφικές συντεταγμένες» της ανάγνωσης, η οποία και πρέπει να διεξαχθεί αποκλειστικά στην Ισπανία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #18615 από EfakiK
Απαντήθηκε από EfakiK στο θέμα don quijote
Γεια!

Ξέρεις αν έχεις ολοκληρωθεί κ δημοσιευθεί η προσπάθεια;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα