Nuevo Ballet Español

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1371 από dionisisath
Nuevo Ballet Español δημιουργήθηκε από dionisisath
Το εκπληκτικό δίδυμο Ángel Rojas & Carlos Rodríguez με την 20μελή ομάδα τους, μας οδηγούν στα βήματα του νέου φλαμένκο σε μια μεθυστική βραδιά με άρωμα Ανδαλουσίας. Μάιος 2009

Δύο άντρες επικεφαλής ενός χορευτικού γκρουπ φλαμένκο; Με βήματα και χορογραφίες που ξεφεύγουν από τα κλασικά μοτίβα ενός χορού με τσιγγάνικη φλέβα και παράδοση τουλάχιστον δύο αιώνων; Φυσικά, γιατί όταν πρόκειται για την ομάδα χορού Nuevo Ballet Español, οι προκλήσεις και τα τολμηρά βήματα προς μια νέα εποχή για τον ιστορικό χορό της Ισπανίας θεωρούνται αναγκαία. Η πρωτοποριακή ομάδα γεννήθηκε πριν 13 χρόνια από δύο νέα ταλέντα, τον Ángel Rοjas και τον Carlos Rodríguez, δύο εικοσάρηδες τότε χορογράφους και χορευτές, οι οποίοι ένα χρόνο πριν είχαν αποσπάσει από κοινού το Βραβείο Καλύτερου Χορευτή στον Εθνικό Διαγωνισμό Φλαμένκο και Ισπανικού Χορού στο θέατρο Albéniz της Μαδρίτης. Μια διάκριση που τους έδωσε την ώθηση να ξεκινήσουν μια κοινή πορεία, δημιουργώντας μια ομάδα που θα έφερνε το «nuevo», το καινούριο στοιχείο στο φλαμένκο. Πώς;
Πρώτα από όλα με την παρουσία δύο αντρών στην κορυφή της ομάδας και όχι με ένα χορευτή-σούπερ σταρ ή ένα γυναικείο - αντρικό ζευγάρι όπως συνηθιζόταν, και στη συνέχεια με χορογραφίες που συνδύαζαν το παραδοσιακό φλαμένκο με τον κλασικό Ισπανικό και τον σύγχρονο χορό.
Μια τέτοια μίξη στοιχείων που αποφεύγει τις ψευδο-φολκλόρ υπερβολές και στέκεται απέναντι στην παράδοση με σεβασμό και σοβαρότητα, είναι η επιτυχημένη παράσταση Sangre Flamenco. Ένα παθιασμένο πανόραμα ρυθμών και ήχων του δαιμονισμένου χορού που έχει ρίζες στην Ανδαλουσία, αλλά έχει επιπλέον δεχτεί τσιγγάνικες, αραβικές και εβραϊκές επιρροές. Εκτός από τα εξαιρετικά σόλο των δύο δεξιοτεχνών Rojas και Rodríguez, θα απολαύσουμε ντουέτα, γυναικεία και αντρικά, αλλά και όλη την ομάδα του Nuevo Ballet Español να εκτελεί bulerias, tangos, zapateado, jaleos και martinets, μερικούς δηλαδή από τους πιο χαρακτηριστικούς χορούς του φλαμένκο.
Υπεύθυνο για τη σύνθεση της μουσική της παράστασης, αλλά και την εκτέλεσή της, είναι το γκρουπ Mahera, ο μόνιμος συνοδοιπόρος της ομάδας σε όλες τις εμφανίσεις της έως τώρα. Βιολί, φλάουτο, κιθάρες, δύο τραγουδιστές και ένα σύνολο κρουστών δίνουν το ρυθμό της παράστασης, ενώ ο δεξιοτέχνης των κρουστών Diego El negro Álvarez και η ξεχωριστή φωνή της María del Mar Fernández απογειώνουν τη βραδιά.

Παραγωγή: ADaM Productions


www.badmintontheater.gr/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.121 δευτερόλεπτα