Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ-παιδική σκηνή από Κυριακή 27 Οκτωβρίου

«ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει…

Να μάθει τον κόσμο… Να αντιμετωπίσει Ανεμόμυλους .

Να βρει την αλήθεια του, την αλήθεια του καθενός.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την αρχή του ταξιδιού.

10 χρόνια οι μαγικές σβούρες αναζητούν νέους κώδικες στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, με τον Δημήτρη Αδάμη να υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθεσία. Με την φετινή μας παράσταση γιορτάζουμε. Πρόκειται για ένα καινούριο θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας ,του «Δον Κιχώτη».

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του και τους λίγους αλλά καλούς υπηρέτες του, διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης». Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Δον Κιχώτης είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις δικές του περιπέτειες και ταξίδια. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να « συναντήσουν » τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού, μιας και το έργο μας διαδραματίζεται στην Ισπανία. Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που έζησαν στην Ισπανία και επηρεάστηκαν από τον πολιτισμό της, όπως ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος ( Ελ Γκρέκο ) , ο Βελάσκεθ, ο Σαλβατόρ Νταλί και άλλοι. Τα σκηνικά έχουν επίσης αναφορές σε πίνακες ζωγράφων όπως ο Πικάσο δημιουργώντας μιαν ατμόσφαιρα υποβλητική.

Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την σπουδαία παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου . Τα τραγούδια βασισμένα σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, είναι ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Οι συντελεστές της Παράστασης:
Κείμενο -Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά -Κοστούμια: Μαγικές σβούρες
Επιμέλεια κοστουμιών:Δόμνα Ζαφειροπούλου
Κίνηση-Χορογραφία :Σταύρος Αποστολάτος
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή : μαγικές σβούρες

Οι ηθοποιοί της παράστασης : Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης , Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση,Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ομαδικά 8 ευρώ ,άνεργοι 6 ευρώ

Διάρκεια: 90' (με ένα διάλειμμα 15 λεπτών)

Καθημερινά οργανωμένες για τα σχολεία

Κρατήσεις στο τηλ. 210-9853609, 6948744 988

www.magikessvoures.gr
fb : magikes svoures / Δον Κιχώτης