Η Ελληνοϊσπανική Λέσχη Ανάγνωσης (Ελ.Ισ.Λε.Αν) σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου της Ευμορφίας Καραμπατάκη «Το βιβλίο των μετοίκων» (www.karampataki.gr) το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Καφέ Bazaar (Παπαμάρκου 34, 2310-241817, Θεσσαλονίκη).

Για τη συγγραφέα και το έργο θα μιλήσουν η Νατιβιδάδ Περάμος Σολέρ και η Μάρτα Ροντρίγκεθ Καμπάνα.

«Το βιβλίο των μετοίκων είναι ένα βιβλίο που δε γράφτηκε ποτέ. Ωστόσο, εκείνοι που προαλείφονταν για ήρωές του, όσο και ο επίδοξος συγγραφέας, θα ζήσουν τις ιστορίες του, ενώ η μεγάλη πρωταγωνίστρια Μαδρίτη παραμένει ατάραχη. Έτσι λοιπόν…

…δύο απολυμένοι εικονολήπτες της τηλεόρασης δουλεύουν με το κομμάτι για εταιρείες παραγωγής, γνωρίζοντας εκλογές, ακραία καιρικά φαινόμενα, τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ, σε περίπτωση ανάγκης, προσφεύγουν στο «BBC». Ένας έκπτωτος, λόγω καθεστώτος, συγγραφέας στη δεκαετία του 50 επιχειρεί ν’ απαρνηθεί τον εαυτό του για να επιβιώσει. Ο ιταλός συνθέτης του 18ου-19ου αιώνα Λουίτζι Μποκκερίνι παραληρεί περί τέχνης και των ιδανικών συνθηκών της –κάτι το οποίο, δυστυχώς, ο ίδιος δε γνώρισε ποτέ. Μία κριτική ανάγνωση του έργου της Γεωργίας Σάνδη «Ένας χειμώνας στη Μαγιόρκα» απειλεί να παρασύρει σε συνειρμούς. Ένα τραγούδι των Πρεσούντος Ιμπλικάδος οδηγεί σε μία απόφαση χωρισμού, ενώ η επαναλειτουργία ενός θρυλικού καφέ, σε μία απόφαση φόνου. Και η αυτοκτονία ενός διάσημου συγγραφέα, την πρώτη ημέρα του καύσωνα, αποκαλύπτει γιατί Το βιβλίο των μετοίκων δεν μπόρεσε να υπάρξει.»

«Αυτή η πόλη είναι σκληρή για όλους.
Η Μαδρίτη είναι όμορφη μόνο
για όποιον είναι διατεθειμένος
να δει την ομορφιά της».

Πηγές:
http://www.greek-language.gr/
http://www.karampataki.gr/