Νέα πατήματα βρίσκουν οι φωνές των Ισπανών σχετικά με τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο μπάσκετ με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια όλων των εποχών, οι "φούριας ρόχας" γνώρισαν την ήττα με 118-107, ωστόσο διατηρούν πολλά παράπονα σχετικά με τα σφυρίγματα (ή μη) των διαιτητών.

Η Σαντάλ Ζουλιάν, η μοναδική γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε αγώνα στη διοργάνωση των ανδρών, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό "Basketnews", στο οποίο παραδέχεται ότι υπήρξε εύνοια των χρυσών ολυμπιονικών στον τελικό.

"Κάποια πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Υπήρχε γραμμή να μην καταλογίζονται συγκεκριμένες παραβάσεις στους Αμερικανούς παίκτες. Επρεπε να σφυρίζουμε τα πιο εμφανή. Δεν γινόταν να σφυρίζουμε τα βήματα του Κόμπε Μπράιαντ όποτε ντρίμπλαρε την μπάλα", σημειώνει η Ζουλιάν.

Οσο για τα τελευταία λεπτά, όπου οι Ισπανοί έχουν και τα μεγαλύτερα παράπονα, προσθέτει: "Η Ισπανία αδικήθηκε σε δύο φάσεις με βήματα των ΗΠΑ και επιπροσθέτως τιμωρήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Ηταν κάτι σαν εκδίκηση".

Υπενθυμίζεται ότι οι διαιτητές του τελικού ήταν ο Αργεντινός Πάμπλο Εστέβεζ, ο Λιθουανός Ρομουάλντας Μπραζάουσκας και ο Φινλανδός Καρλ Γιούνγκεμπραντ.

Πηγή: www.contra.gr