altΗ ευρωπαϊκή παράδοση εστίασης, με μια κουζίνα στην οποία το κλασικό μπλέκεται με την τοπική ιδιοσυγκρασία.

Είναι ασυνήθιστος αυτός ο συνδυασμός σπανιόλικης και γαλλικής κουζίνας που σερβίρει το ολοκαίνουργιο «Comme chez-soi», εκφράζει όμως την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού του Χάρη Βαλιάκα, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μασσαλία, αλλά δούλεψε στο Παρίσι και στη Μάλαγα. Πάνω απ’ όλα, όμως, στο χώρο του εισπράττεις εξαρχής την παράδοση της Ευρώπης που θέλει τη φιλοξενία και την εστίαση δεμένες με αυθεντικά προϊόντα και μια αίσθηση «χειροποίητης» περιποίησης. Το νιώθεις όταν σου φέρνουν ένα γενναιόδωρο πιάτο αλλαντικών με κομμένα στο χέρι προσούτο Πάρμας και jamon serrano Iberico με ωραιότατο ψιλοπικάντικο τσορίθο, μινιμαλιστικό lomo, ιβηρικά λουκάνικα (ιντριγκαδόρικες εναλλαγές υφών και γεύσεων).

Οι ισπανικές γεύσεις συνεχίζονται με κρύο τοστ San Angelo (ατυχής περιγραφή, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα νόστιμο tapa με γαρίδα, αβγό και σαλτσούλες σε φετούλες ψωμιού) και με το δυνατό κοντράστ του ωραίου συνδυασμού ρουστίκ νοστιμότατου τσορίθο με την τρυφεράδα γλυκοπατάτας.

Η Γαλλία έρχεται στο τραπέζι με μια πλούσια πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και διαπρέπει με άψογο steak tartare φτιαγμένο από κιμά κομμένο στο χέρι, με απολαυστική υφή και καρύκευμα (δεν το γράφει το μενού). Ένα χοιρινό φιλέτο μπορεί να είχε ενδιαφέρον λόγω της σάλτσας lime-μέλι και του πουρέ σελινόριζας, ωστόσο ήταν στεγνό. Παρομοίως και η εντυπωσιακή γαρίδα της Galicia (η μεγαλύτερη που έχω δει, γύρω στα 250 γρ. το κομμάτι), χρειάζεται λιγότερο μαγείρεμα για να δείξει τα κάλλη της. Στο φινάλε προτίμησα την ελαφριά tarte tatin από την κάπως στεγνή crepe Suzette με «μαρμελάδα» πορτοκάλι.
Ο χώρος του «Comme chez-soi» έχει χαρισματική θέα στις δεντροστοιχίες απέναντι από το σταθμό της Κηφισιάς· είναι άνετος, με μετρημένα πολυτελές στιλ κι ένα φούρνο με ξύλα να «στολίζει» την αίθουσα.

(+) Οι χειροποίητες δημιουργίες και το σέρβις.
(-) Οι απροσεξίες και τα παραμαγειρέματα.


COMME CHEZ SOI
Δραγούμη & Ανδριανού 28, Κηφισιά, altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt21062...alt, 6955193800
Μία ιδιαίτερη συνύπαρξη γαλλικών, βάσκικων & ισπανικών πιάτων σε μία ατμόσφαιρα περιποίησης κλασικού ρεστοράν. Έως 1 π.μ. Παρ., Σάβ. έως 2 π.μ. Κυρ. από 2 μ.μ. έως 12 μεσάν. Κλειστά Δευτ. € 28-36.