ΑλτΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον Ενρίκε Μπατίζ, έναν από τους σημαντικότερους διευθυντές ορχήστρας της Λατινικής Αμερικής, για μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες με έντονο εθνικό χρώμα, από την Ιβηρική χερσόνησο ως την Αργεντινή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σολίστ στο πιάνο ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος.

Στη συναυλία, ένα καλειδοσκόπιο διαθέσεων, θα παρουσιαστούν τα έργα "La Oracion del Torero", έργο 34 (Η Προσευχή του Ταυρομάχου) του Χοακίν Τουρίνα, κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, έργο 78 του Ισαάκ Αλμπενίθ, "Bachianas brasileiras" αρ. 7 του Εϊτόρ Βίγια – Λόπμπος και "Estancia Suite" του Αλμπέρτο Τζιναστέρα. Τα έργα, με εξαίρεση την "Estancia Suite", παρουσιάζονται σε Α΄ εκτέλεση από την ΚΟΘ.

Ο Ενρίκε Μπατίζ είναι ένας από τους πιο διάσημους διευθυντές ορχήστρας της Λατινικής Αμερικής και ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, του οποίου οι ερμηνείες προκαλούν δυνατές συγκινήσεις. Το ευρύ έργο του περιλαμβάνει 145 ηχογραφήσεις εκ των οποίων 41 με τη "Royal Philharmonic", 9 με τη "London Symphony", 3 με τη "Philharmonia", 12 με τη "London Philharmonic Orchestra", 2 με τη "Royal Liverpool Philharmonic Orchestra", 19 με τη "Mexico City Philharmonic Orchestra", 58 με τη "State of Mexico Symphony Orchestra", και 1 με τη "Toscana Orchestra" στη Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, όπως "La primera Presea Bienal in Art" από τη "State of Mexico Confederation of Professionals", "The International Gold Mercury Αward of Rome", το οποίο απενεμήθη για πρώτη φορά σε καλλιτέχνη από τη Λατινική Αμερική και "The Jose Marti and the Tlatelolco’s Eagle Medal".

Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους.

Πηγή: www.enet.gr