Θεατρική Ομάδα Αίολος «Ματωμένος Γάμος»

Η θεατρική ομάδα  «Αίολος» δημιουργήθηκε το 2012, με σκοπό  το ανέβασμα της παράστασης  «Ο Μικρός Εγώ», βασισμένο στο μυθιστόρημα αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου. Η παράσταση αρχικά παίχτηκε σε ένα τούρκικο σπίτι στον Κεραμεικό και μετά για άλλες δύο σεζόν στον χώρο δράσης και τέχνης Βρυσάκι. 

Συνεχίζοντας, με την ίδια ορμή και με νέους συνεργάτες, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Ανδρέου, επιλέξαμε να αναμετρηθούμε με ένα κλασικό κείμενο της παγκόσμιας δραματουργίας.

«Ματωμένος γάμος» του Federico Garcia Lorca.

Ο χαμένος παράδεισος, η καταδυνάστευση της ψυχής, ο έρωτας είναι αυτά που πολλές φορές οδηγούν και το συλλογικό βήμα του κόσμου.

Ο «Ματωμένος Γάμος» παύει να είναι μια ιστορία σ’ ένα χαμένο στο χώμα χωριό, τριών εραστών, καθώς ο Λόρκα ζωγραφίζει μέσα στη φύση την ιστορία του κόσμου την αιμάτινη, εκεί που κάθε επανάσταση βάφεται στο αίμα. Για μας ο έρωτας είναι η πρώτη πηγή για τις μεγάλες πράξεις κι ας υπάρχει ένα καταραμένο φεγγάρι μοίρας να μας πατάει.

Με τους ηθοποιούς αποφασίσαμε ν' αγωνιστούμε με τα υλικά της γης και τους ήχους, που αφήνουν τα θυμωμένα πόδια των ανθρώπων.

Η Ομάδα Αίολος ταξιδέψε με την υπέροχη μετάφραση του Πάνου Κυπαρίσση, πιστή στις λέξεις του Λόρκα, και με τις μουσικές του Σπύρου Παρασκευάκου και παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Κάτω χώρο. Αφηγούμαστε μια ιστορία γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη την παραμυθία, την παρηγοριά.

Πόσο γοητευτικό είναι ένα φεγγάρι να εισβάλλει σ’ ένα τόσο ρεαλιστικό έργο, να εξανθρωπίζεται και να γίνεται καθρέφτης όλων. Ήρωες ενός έργου, που ξυπνά τη ρίζα της κραυγής.

Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα είναι ένα έργο που στο άκουσμα του τίτλου και μόνο κάτι μέσα μας ξυπνά. Αυτή η ιστορία βασισμένη σε πραγματικό γεγονός είναι πια κλασική γιατί έχει έρωτα και θάνατο. Ο γάμος αυτός πέρα από τους νεόνυμφους και τους γονείς, έχει προσκεκλημένους τον αντεραστή με την οικογένειά του. Στον ουρανό απρόσκλητο το φεγγάρι – το φεγγάρι της κραυγής- που ρίχνει φως στα ανείπωτα. Όλα είναι πια στο έλεος της αγάπης και του πάθους. Η στιγμή για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι.

Η θεατρική ομάδα «Αίολος» δημιουργήθηκε το 2012, με σκοπό το ανέβασμα της παράστασης « Ο Μικρός Εγώ», βασισμένο στο μυθιστόρημα αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου. Η παράσταση αρχικά παίχτηκε σε ένα τούρκικο σπίτι στον Κεραμείκο και μετά για άλλες δύο σεζόν στον χώρο δράσης και τέχνης Βρυσάκι.

Συνεχίζοντας, με την ίδια ορμή και με νέους συνεργάτες, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Ανδρέου, επιλέξαμε να αναμετρηθούμε με ένα κλασικό κείμενο της παγκόσμιας δραματουργίας.

«Ματωμένος γάμος» του Federico Garcia Lorca.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Πάνος Κυπαρίσσης
Σκηνοθεσία: Βασιλης Ανδρέου
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Κουστούμια: Νίκος Καρδώνης
Σκηνικά: Βασίλης Ανδρέου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου
Παραγωγή: Αίολος, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, σε συμπαραγωγή με το θέατρο του Νέου Κόσμου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Χριστίνα Κοροβίλα, Κώστας Κουνέλλας,
Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου,
Νατάσα Σφενδυλάκη, Σίσσυ Τουμάση,
Ντίνος Φλώρος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Μέρες και ώρες παραστασεων:
Απο 6 Οκτωβρίου
Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ
φοιτητικό: 10 ευρώ

Στον κάτω χώρο του θεάτρου του Νέου Κόσμου
http://www.viva.gr/tickets/theatre/matomenos-gamos/