Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Γιορτή της Πολυγλωσσίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως την Κυριακή 24 Μαΐου στους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η 3η Γιορτή της Πολυγλωσσίας υλοποιείται από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 115 φορείς της πόλης. Πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, Προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις παρουσιάζουν ένα σύνολο δράσεων μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο πλούτος των γλωσσών και διαλέκτων που χρησιμοποιούνται από κατοίκους της πόλης.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα

Η 3η Γιορτή της Πολυγλωσσίας «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2015» προσκαλεί ουσιαστικά τους νέους και τους μεγαλύτερους να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών, συμμετέχοντας σε θεατρικά και μουσικά πολυγλωσσικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, σε βιωματικές δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα, ερευνητικά προγράμματα, σε φιλικές και αυθόρμητες συζητήσεις και παρουσιάσεις γλωσσών.

''Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που αφιλοκερδώς θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους. Στόχος είναι όχι μόνο η προβολή πολιτιστικών στοιχείων της Θεσσαλονίκης αλλά η παρουσίαση του πλούτου των γλωσσών και διαλέκτων που μιλούν οι κάτοικοι της πόλης,η αλληλεπίδραση μεταξύ τους καθώς και η ανάδειξη της δυναμική της πολυγλωσσίας στη σύγχρονη κοινωνία.'' δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Έλλη Χρυσίδου.

''Η μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από φορείς που συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες Γιορτές Πολυγλωσσίας αλλά και η στήριξη των εθελοντών που συμμετέχουν στην διοργάνωση της γιορτής ήταν το στοιχεία που εγγυώνται την πετυχημένη διεξαγωγή της και φέτος. Για τρεις ημέρες το Δημαρχείο της πόλης θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργαστήρι όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ανακαλύψει ένα μεγάλο αριθμό γλωσσών και διαλέκτων μέσα από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα που διοργανώνουν περισσότεροι από 115 φορείς της πόλης.'' δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας Αναστάσιος Τελίδης.