01 Οκτωβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015

Στο σεμινάριο αυτό ασχολούμαστε με την σύνθεση μιας σόλο χορογραφίας.

Ποιός ειναι ο σκελετός, πως καταλήγουμε στην δομή, ποιές είναι οι ενότητες, τι χαρακτηρίζει την μορφολογία τους και πως επικοινωνούμε με τους μουσικούς. 

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μήνες. Τους πρώτους 2 μήνες ο κάθε μαθητής δουλεύει δημιουργικά πάνω στο στύλ/palo που έχει επιλέξει και τους 2 τελευταίους μήνες "μοντάρει" μαζί με τους μουσικούς την χορογραφία του. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, διοργανώνεται παρουσίαση στον χώρο παραστάσεων του PLAYGROUND.

Απευθύνεται σε μαθητές με προηγούμενη εμπειρία στο είδος.

Η μέρα και ώρα του μαθήματος (2,5 ώρες/εβδομάδα) θα διαμορφωθεί από τους συμμετέχοντες.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 8 άτομα
Κόστος: 70€/μήνα (ισχύει έκπτωση 20% αν προπληρωθεί όλο το ποσό πρίν την έναρξη του σεμιναρίου).

Εγγραφές μέχρι 25 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες στο 210 8544836 και στο e-mail: yiotapeklari@gmail.com
www.yiotapeklari.com

PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6, Βοτανικός
T.: 210.8544836
www.playgroundforthearts.com

Η Γιώτα Πεκλάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Ξεκίνησε χορό σε ηλικία πέντε ετών και αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Ως έφηβη έγινε δεκτή στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού και το 1991 αποφοίτησε από την επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου. Άρχισε να ασχολείται με το φλαμένκο το 1995.

Έχει συμμετάσχει, ως χορεύτρια και χορογράφος, σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των: Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Tapeos Flamenco Empirico, TapMotif, International Body Music Festival, Festival Musicale del Mediterraneo, και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Ροές, Spinnerei (Λειψία), SFJazz (Σαν Φρανσίσκο), CRR Concert Hall (Κωνστ/πολη), Tablao Caracoles (Βέρνη), Sadler's Wells (Λονδίνο).

Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού Estrella από το 2001-2008.

Το 2009 συν-ιδρύει το PLAYGROUND. Έναν σύγχρονο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, μοναδικό στο είδος του, αφιερωμένο στον ρυθμό και την κίνηση.

Ξεκίνησε να διδάσκει χορό το 1993. Σε αυτά τα 20 χρόνια δημιουργικής διαδικασίας, έχοντας ως οδηγό τις σπουδές της στο μπαλέτο, τον σύγχρονο χορό και το φλαμένκο, ανέπτυξε μία μέθοδο διδασκαλίας που σκοπό έχει να αφυπνίσει την κιναισθητική αντίληψη του μαθητή και να αναπτύξει, πέρα από τις σωματικές δεξιότητες, τον αυτοσχεδιασμό, την επικοινωνία και την μουσικότητα.