Η παγκόσμιου  φήμης ερμηνεύτρια, η Χιλιανής καταγωγής μεσόφωνος Maria Isabel Vera Rodriguez που κατατάσσεται στις μεγαλύτερες ανερχόμενες φωνές παγκοσμίως, θα ταξιδέψει από το Santiago της Χιλής και μεταξύ των εμφανίσεών της στην Ευρωπη θα βρεθεί στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 27 Μαρτίου.

Η κορυφαια μεσόφωνος θα ερμηνεύσει το μνημειώδες έργο του συμπατριώτη της νομπελίστα Χιλιανού Ποιητή Pablo Neruda «Canto General» & το «Romancerο Gitano» σε ποίηση του Federico Garcia Lorca, ενός από τους σημαντικότερους ισπανούς ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς, κορυφαίο εκπρόσωπο της ισπανικής γενιάς του '27. Οι δυο ισπανόφωνοι ποιητές έχουν καταταγεί στις μεγαλύτερες πνευματικές προσωπικότητες του εικοστού αιώνα που έγραψαν για την ελευθερία των λαών.

Η πνευματική τους «συνάντηση» με τον μέγα Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη οδήγησε σε αριστουργηματικά μουσικά έργα, που προβάλλουν ένα οικουμενικό κοινωνικό όραμα μέσα στο πνεύμα της ρωμιοσύνης, μιας αξίας που συνδέει άρρηκτα τους λαούς της Ελλάδα, της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής.

Δίπλα στην παγκοσμίου φήμης μεσόφωνο Maria Isabel Vera Rodriguez θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και δεκαπενταμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Λουκά Καρυτινού. Αφηγείται ο Σάκης Τόδουλος.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την σύνθεση και πρώτη παρουσίαση του έργου Canto General & τα 110 χρόνια από την γέννηση του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda.

Ώρα έναρξης: 20:30

Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές: Διακεκριμένη Ζώνη: 80 ευρώ - Ζώνη Α: 35 ευρώ - Ζώνη Β: 25 ευρώ - Ζώνη Γ: 15 ευρώ - Φοιτητικά: 10 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια / Ομήρου 8, πληροφορίες - κρατήσεις : 210 7282333 & www.megaron.gr

Την εκδήλωση στηρίζει το Ίδρυμα Θώραξ προς τιμή των δωρητών του ιδρύματος για να γιορτάσει τα 20 χρόνια έργου του με αποκορύφωμα τις δωρεές προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εκτελείται το μεγαλύτερο έργο στον τομέα της υγείας αυτή τη στιγμή.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί για το έργο της Ιεράς Μητρόπολις Ιλίου.

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/atzenta/event/33492/ispania-latiniki-ameriki-miki-theodoraki