Κάθε Τετάρτη για ολόκληρο τον Οκτώβριο το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία και την Strada Films, προβάλει σύγχρονες ισπανικές ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους και δωρεάν είσοδο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν σε αυτόν τον κινηματογραφικό κύκλο είναι και οι πέντε παραγωγής 2012 και όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου "αναζητούν διαφορετικές αναφορές στην παράδοση και στην μορφή και φιλοδοξούν να φτάσουν σε διαφορετικά είδη κοινού".

Την Τετάρτη 1 του Οκτώβρη θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία του Pablo Berger, Blancanieves, μια Χιονάτη διαφορετική, ασπρόμαυρη και βουβή, που σάρωσε τα Γκόγια και κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι προβολές συνεχίζονται με το κωμικό ψευδο-ντοκυμαντερ Carmina o Revienta, μεταφρασμένο στα ελληνικά ως "Σκάσε και Περπάτα" με τον τηλεοπτικά γνωστό και πολύ ταλαντούχο ηθοποιό Paco León να σκηνοθετεί... την μητέρα του Carmina σε μια διασκεδαστική ταινία. Το Mapa (Χάρτης) είναι μια ταινία προσωπικό ημερολόγιο του Βάσκου León Siminiani γυρισμένη κατά την διάρκεια πολλών ετών και με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό ενώ το film του καταλανού Cesc Gay έχει μια σειρά από καταξιωμένους ξεχωριστούς ηθοποιούς, την dream team μιας γενιάς! Ricardo Darín, Javier Cámara, Luis Tosar, Leonor Watling, Eduardo Noriega είναι μόνο μερικοί απ' αυτούς στην πολύ ενδιαφέρουσα ταινία σχέσεων Una pistola en cada mano -όπως πάντα είναι η ταινίες του Cesc Gay- με διαφορετικές ιστορίες να μπλέκονται μεταξύ τους. Για το τέλος Τα αγρίμια που μιλούν καταλανικά και φέρνουν στο προσκήνιο τα εφηβικά προβλήματα στην σύγχρονη αποξενωμένη κοινωνία.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους και οι προβολές ξεκινούν ακριβώς στις 19:30, ενώ για η σειρά προτεραιότητας αρχίζει στις 19:00 με ειδικά αριθμημένα χαρτάκια.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ημερομηνίες και λεπτομέρειες βρίσκεται εδώ.