Το Κέντρο Ισπανικής και Πορτογαλικής Γλώσσας EL MUNDO διοργανώνει τα πρωινά του Σαββάτου εργαστήρι εικαστικών για ισπανόφωνα παιδιά. «Άχρηστα υλικά» μετατρέπονται σε απίθανες κατασκευές.

Το εργαστήρι αυτό έχει διπλό σκοπό: Από την μία, να φέρει το παιδί σε επαφή με την ισπανική γλώσσα με τρόπο φυσικό και αυθόρμητο, έξω από τα στενά πλαίσια και τα στερεότυπα των γραμματικών κανόνων.

Από την άλλη, μαθαίνει στο παιδί να αξιολογεί οποιοδήποτε αντικείμενο, το οποίο φαινομενικά δεν έχει καμία χρηστικότητα, οξύνει το δημιουργικό του πνεύμα, εξελίσσει τις χειρωνακτικές του δεξιότητες και το εισάγει στον κόσμο της τέχνης καθώς εξοικειώνεται με ζωγράφους του ισπανόφωνου κόσμου όπως ο Μιρό, ο Πικάσσο ή ο Μπαρθελό, κατασκευάζοντας και ζωγραφίζοντας, για παράδειγμα, μία κιθάρα από ένα κουτί παπουτσιών.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Διδάσκει η Beatriz Grávalos, πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Βαλένθια και καθηγήτρια ισπανικής γλώσσας στο el mundo.

Λεωφ. Συγγρού, 9 (μετρό Ακρόπολη) Αθήνα
Τηλ: 210 9246901 / Φαξ: 210 9246902
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.elmundo.gr