Το σαλιγκάρι που ακούει στο πρωτότυπο όνομα «Αντάρτης» είναι ένας ανήσυχος και επίμονος χαρακτήρας που ενοχλεί την ομάδα του με τις ερωτήσεις του, και γι’ αυτό εκδιώκεται από το λιβάδι.

Ο Αντάρτης αποδέχεται τη μοίρα του και φεύγει για την εξορία, η πορεία του όμως δεν είναι μοναχική: στον αργό του δρόμο αποκτά νέους φίλους και συνειδητοποιεί πως ένας μεγάλος κίνδυνος απειλεί το γένος των σαλιγκαριών. Αποφασίζει να επιστρέψει στο λιβάδι για να σημάνει συναγερμό, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει αν οι πρώην σύντροφοί του θα δεχτούν να τον ακούσουν...

Μετά την Ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει, το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του που μυεί τα παιδιά στην έννοια της αλληλεγγύης, και την Ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ, που καταπιάνεται με την έννοια της ανοχής των αντιθέτων, Ο Λουίς Σεπούλβεδα, με την Ιστορία ενός σαλιγκαριού που ανακάλυψε τη σημασία της βραδύτητας, δημιουργεί άλλο ένα παραμύθι που φωτίζει με πολύ συγκινητικό τρόπο τη σημασία της αποδοχής του ίδιου μας του εαυτού και των ιδιαιτεροτήτων μας.

Εκδόσεις opera, Κωλέττη 23Α, 10677 Αθήνα, τηλ. 210-3304546 - Fax: 210-3303634
www.operabooks.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.