Διαθεματική εργασία με εμπλεκόμενα διδακτικά πεδία τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και την ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, παρουσίασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κατά το εκπαιδευτικό τριήμερο ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με θέμα : ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων παρουσίασαν στις 11, 12 και 13 Μαρτίου 2011 στο ΕΠΑΛ Ευόσμου τις καλύτερες εργασίες των Μαθητών τους. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από τη Θεολόγο του Σχολείου , η οποία παρουσίασε την εργασἰα των Μαθητών της της Β΄τάξεως Γ/σίου με θέμα:»Οι θρησκευτικοί πίνακες του Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, μία διαθεματική εργασία στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών», Οι ίδιοι οι μαθητές αναφέρουν σε κάποιο σημείο στην Εισαγωγή του πονήματός τους :

Η εκπόνηση αυτής της εργασίας στοχεύει πρωτίστως σε μία περισσότερο εμπειρική εντρύφηση στις σελίδες της Αγίας Γραφής για να βρούμε το γεγονός που ακριβώς παρουσιάζεται στον πίνακα. Στοχεύει επίσης σε μία διαθεματική προσέγγιση ενός θρησκευτικού θέματος, από πλευράς θεολογικής, εικαστικής, ιστορίας της τέχνης, αλλά και γνώσης της ισπανικής ως ξένης γλώσσας. Αυτό το τελευταίο ενθουσίασε ιδιαιτέρως όσους από τους συμμαθητές μας θα ήθελαν να ασχοληθούν με την ισπανική ως ξένη γλώσσα. Μέσω αυτής της εργασίας των Θρησκευτικών αισθανόμαστε ότι μας ανοίγονται πολλά παράθυρα στη γνώση!!!

Α. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μπράβο στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου για την εργασία τους.

Σχετικά:
http://parvuliteologi.blogspot.com/
http://angelitosalumnos.blogspot.com/

Πηγή: paspif.gr